Patienter stuvet sammen på hospitalsgange

En hårdtslående cocktail af forskellige luftvejssygdomme og influenza kombineret med omfanget af anden sygdom har skabt et sjældent pres på hospitaler og sygehuse overalt i Region Hovedstaden.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Flere steder er patienter stuvet sammen på hospitalsgangene, ligesom der er tre patienter på tomandsstuer.

Ifølge koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, arbejdes der på højtryk for at håndtere udfordringerne: " Selvom situationen er ekstraordinær, er den under kontrol", siger Svend Hartling.

Det billede kan de ansatte på Hvidovre Hospital ikke genkende:" "Vi er udtømt for kræfter og kan dårligt huske, hvad vi selv hedder. Det er horrible tilstande, hvor patienterne får en frygtelig mangelfuld behandling", sagde en ansat i akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital, i dag til TV2/LORRY.

Hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen, bekræfter, at situationen er sjælden ekstrem: " Det er meget værre, end vi nogensinde har set. Dels er det rigtig mange patienter, som kommer af gangen. men det har også stået på i rigtig, rigtig mange dage. Så situationen ligner slet ikke den i øvrigt pressede situation, vi normalt kan have i januar med influenza og forkølelse. Det er meget værre," siger vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, til TV2/LORRY. Netop nu forsøger Herlev Hospital at skaffe personale ind på overarbejde: " Rengøringspersonale, portører, læger, sygeplejersker og folk, der tager blodprøver - alt, hvad der er muligt inden for organisationen," siger vicedirektør Steen Werner Hansen.

Også Frederiksberg Hospitaler melder om overbelægning: " Og så er der også det, at folk, der kommer ind er mere syge end de plejer at være. Så ligger de bare en dag længere - så har vi balladen, siger ledende overlæge, Allan Kofoed-Enevoldsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik