Patienter skal behandles via webcam

Patienter med akut, alvorlig sygdom, som opsøger skadestuerne i Helsingør og Frederikssund, vil fremover opleve, at lægespecialister på Hillerød Hospital via webcam vil medvirke til at undersøge og behandle dem, skriver Berlingske Tidende.

Det er målet med et kommende pilotprojekt med en avanceret, såkaldt web-telekonference mellem den store akutmodtagelse på områdehospitalet i Hillerød og skadestuerne på de mindre nærhospitaler i Frederikssund og Helsingør. Patienter og personale vil dermed døgnet rundt kunne stå i direkte »billed- og talekontakt« med speciallæger i Hillerød, fremgår det af den nyligt indgåede politiske aftale om Region Hovedstadens budget for 2011, hvor der afsættes én mio. kr. til projektet.
»Det er en genial måde at få knyttet ekspertisen på de store hospitaler sammen med de mere decentrale enheder. Det kan både være med til at skabe tryghed for patienterne og sprede indsatsen, så ikke alle skal ind på de store hospitaler,« siger gruppeformand Bent Larsen (V) fra regionsrådet i Region Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere