Patienter kan igen få flere besøg - men ikke på to store sygehuse i hovedstadsområdet

Besøgsrestriktionerne på sygehusene er udløbet, og der er ingen grund til at forlænge, oplyser styrelse. Sygehusene i Hvidovre og Herlev må dog vente.

Der er godt nyt til de fleste patienter på sygehusene i hovedstadsområdet, som ønsker besøg af deres nære og pårørende.

De restriktioner, der har holdt sygehuse lukket for langt de fleste besøg, er udløbet. Og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er grund til at forlænge dem.

Dog må to sygehuse vente med at åbne op for besøg.

På grund af smittesituationen på Københavns Vestegn får Herlev Hospital og Hvidovre Hospital således forlænget besøgsrestriktionerne. De gælder indtil 12. maj og vurderes løbende.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse torsdag.

Der har siden efteråret været besøgsrestriktioner på sygehusene grundet frygt for spredning af coronasmitte. Det har betydet, at patienter som udgangspunkt kun måtte få besøg af én pårørende.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i forbindelse med, at restriktionerne udløber, vurderet, at der ikke længere er sundhedsfagligt grundlag for at have generelle påbud om besøgsrestriktioner på sygehusene.

- Vi har på nuværende tidspunkt lave smittetal. De ældste generationer og mest sårbare er vaccineret, og en høj andel af social- og sundhedspersonalet på landets sygehuse har fået første vaccinationsstik.

- Derfor vurderer vi, at det nu igen er sikkert at åbne for besøg. Men vi opfordrer selvfølgelig til, at man stadig husker at overholde alle retningslinjer under besøg på hospitalerne, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i meddelelsen.

Håber på flere pårørende

Direktør for Herlev og Gentofte Hospital, Anne Jastrup, tager styrelsens beslutning til efterretning. 

- Vi har afventet, at Styrelsen for Patientsikkerhed ville komme med en ny udmelding. Nu må vi se, om vi skal vente til 12. maj, eller om der er så god udvikling i tallene, at der kan ske noget inden, siger Anne Jastrup til TV 2 Lorry. 

Det er dog lige nu tilladt for patienter at få besøg af én pårørende på Herlev og Hvidovre hospitaler - og det er vigtigt, mener Anne Jastrup. 

- Det er afgørende at have en pårørende, når man er svært syg og ikke ved, hvordan verden ser ud. Det er også vigtigt at have en pårørende med som et ekstra sæt ører. Så jeg vil glæde mig til at åbne op og tage imod endnu flere pårørende, siger Anne Jastrup. 


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

20210125-114354-L-1920x1246we

playHøje smittetal tvinger Hørsholm til at lukke erhvervslivet igen

20210125-114354-L-1920x1246we

playButikker, restauranter og frisører lukker ned i Hørsholm efter høje smittetal

Livreddere 2

playKlar til det store ferie-rykind: Sommerhuskommuner vil teste massivt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere