Patienter er i kø til plads på Sikringen

En psykiatrisk patient på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde har ligget flere uger fastspændt i bælte, fordi alle 30 pladser på Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland er fyldt op. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Liselott Blixt (DF), formand for Folketingets §71-udvalg, har derfor netop spurgt sundhedsminister Astrid Krag (SF), om Sikringen har den rette størrelse.

- Vi har lige fået oplysningen om patienten, der har været bæltefikseret i fem uger, og det er ikke så længe siden, at vi fik kendskab til en anden patient, der har ventet tre måneder på at komme på Sikringen, fortæller Liselott Blixt.

Centerchef Bo Andersen, Psykiatrisk Center Sct. Hans, vil ikke kommentere den konkrete sag. Men han oplyser, at der i øjeblikket er to patienter på Sct. Hans med farlighedsdekret, som venter på at komme på Sikringen.

- Når en patient er så farlig for både sig selv og andre, at vedkommende skal på Sikringen, så er vi kun det næstbedste sted. Vi har ikke de perfekte rammer til at rumme den type patienter. Det er ikke godt for patienten, og det påvirker vores personales arbejdsmiljø, siger Bo Andersen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere