Patienter brænder lægen af

Et stort antal patienter bliver hver dag væk fra aftalte konsultationer med praktiserende læger. Konsekvensen er længere ventetid for andre patienter og dårlig udnyttelse af ressourcer, skriver Berlingske Tidende.

Det viser et rundspørge, som Berlingske Research har foretaget til 29 lægepraksisser i hovedstadsområdet. Heraf fremgår det, at de praktiserende læger stort set hver dag oplever, at én eller flere af deres patienter udebliver fra aftaler om såvel akutte undersøgelser som konsultationer om f.eks. ændrede kostvaner som følge af sukkersyge.
I Vesterbro Lægehus oplyser læge Anette Skov, at de fem læger og sygeplejersken hver dag oplever, at i gennemsnit to af deres patienter bliver væk fra en aftale. På de værste dage kan det være helt op til seks patienter, der udebliver fra aftaler med en enkelt behandler, som dagligt har mellem 20 og 25 patienter. På én måned svarer det til, at 240 tider af ca. 15 minutters varighed ikke bliver udnyttet.
- Det er voldsomt irriterende og virker klart til at være et stigende problem. Nogle gange er der tale om forglemmelser eller misforståelser, men der er også nogen, som brænder os af igen og igen. Det går ud over andre patienter, siger Anette Skov.
Problemerne med de hyppige udeblivelser bliver nu taget op i Region Hovedstaden, hvor formanden for praksisudvalget i regionsrådet, Vibeke Rosdahl (R), vil have undersøgt omfang og årsager.
- Vi har så få læger, at vi ikke kan tillade os, at de ikke bruges fuldt ud, siger hun.
Lægerne har internt drøftet, om der bør indføres bøder til de patienter, der bliver væk. Det vurderes dog ikke at være umagen værd.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

def_thumb,50_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere