Patient måtte selv fjerne død rotte

En tur på Roskilde Sygehus udviklede sig noget uventet for Lise Kargaard fra Veddelev, da hun forleden skulle til tjek i forbindelse med noget behandling. Hun endte med selv at måtte fjerne en død rotte, hun opdagede på sin vej. Sygehusets personale havde nemlig ikke tid, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg skulle først på kirurgisk klinik og dernæst på kirurgisk afdeling. På min gåtur mellem de to ser jeg en stor, død rotte ligge lige ved siden af gangstien, forklarer Lise Kargaard.
Lise Kargaard gik derfor til sygehusets reception for at få fat i noget personale, som kunne fjerne skadedyret.
- Receptionisten ringede straks til sygehusets gartnere, men her var beskeden, at det havde de ikke tid til lige nu, fortæller Lise Kargaard.
Inden hun skulle videre til sin anden aftale på sygehuset, traf hun derfor en rask beslutning.
- Hvis personalet ikke havde tid, så måtte jeg jo klare det selv. Jeg fik udleveret et par engangshandsker og en plasticsæk. Receptionisten fortalte tydeligt, at jeg endelig ikke måtte tage rotten med ind på sygehuset. Hun så ikke alt for glad ud ved situationen. Jeg hankede op i posen, løftede rotten op ved halen og fik puttet den i plasticposen, fortæller Lise Kargaard.
Men så opstod det næste problem. De udendørs skraldespande ved sygehuset hovedindgang var alle fyldte.
- Jeg fik mast rotten ned øverst i en af spandene og gik ind og desinficerende mine hænder, inden jeg gik til min aftale, lyder det fra Lise Kargaard her nogle dage efter mødet med rotten.
- Jeg havde forventet, at de i gartner-afdelingen havde sagt »uha, vi kommer med det samme. Det er godt, du venter, og gør os opmærksom på det her, så den kan blive fjernet.« Men det skete altså ikke, siger Lise Kargaard.
Den udlægning er driftschefen for sygehuset, Johnny Petersen, helt enig i.
- Vi har hænderne til en opgave som denne, og det er på ingen måde en fremgangsmåde, vi anbefaler her på sygehuset, når vi skal have fjernet skadedyr. Det er ikke tilfredsstillende, og det beklager jeg, siger Johnny Petersen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere