Passagerer snyder stadig med busbilletten - nu ændres reglerne

Hos Movia oplever man stadig mange blinde passagerer på trods af flere kontrollører og kampagner. Nu er håbet, at påstigning ved fordøren får flere til at huske billetten.

Da coronavirus lukkede landet ned, lukkede folk tilsyneladende deres pengepunge, når de skulle med bussen.

Nu går det så småt igen fremad med billetsalget, men der er dog stadig mange, der stiger på  bussen uden at have betalt. Og det ærgrer ressourcedirektør i Movia, Eskil Thuesen.

- Det er jo halvdelen af vores indtægter, der kommer fra billetsalget. Og hvis vi ikke får pengene, så har vi ikke penge til at købe busser for, siger han til TV 2 Lorry.

Movia har tidligere lanceret en kampagne i håb om, at flere ville købe billet. Derudover har de indsat flere kontrollører.

Selvom kampganet har hjulpet på billetsalget, er der stadig en del passager, der ikke køber billet, fortæller Movia.

 
 
Foto: Emma Moesgaard / TV 2 Lorry

Ingen adgang ved chaufføren

Den manglende betaling kan blandt andet skyldes, at bussernes forreste dør har været lukket for at begrænse coronasmitte, mener Eskil Thuesen.

- Jeg tror, det måske har at gøre med, at vi har haft den usikre situation, og så er der nogen der har glemt det. Og indtil for en uge siden har fordøren også været lukket i busserne, og mange glemmer at købe en billet, når de ikke går forbi chaufføren på vej ind.

Fordøren i bussen kunne fra sidste uge igen benyttes, og Movia håber på, det kan få flere folk til hoste op med de 24 kroner, som en 2-zoners enkeltbillet i DOTs app koster.

Samtidig håber de på, at flere kontrollører i busserne kan hjælpe på problemet. Flere af dem har nemlig stået ude ved busstoppestederne og guided passagerne under coronakrisen.

Bøden for at køre uden billet er på 750 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik