Passagerer må køre med saunabusser

Tirsdag, da vejrudsigten lovede 30 grader, kørte Poul Erik Andersen, Nødebo, med bus 307, og da var bussens radiatorer så varme, at man ikke kunne lægge en hånd på dem. - Hele sommeren har bussernes radiatorer været buldrende varme, så det på de rigtig varme dage - som nu - føles som at træde ind i en sauna, når man entrer bussen, forklarer han til Frederiksborg Amts Avis.

Poul Erik Andersen mener - lidt humoristisk - at det må være kompensation for den forgange vinter, hvor busserne på linje 307 mellem Hillerød og Nødebo var iskolde, indtil Movia efter et par dages klager fik skruet op for varmen.

- Den sidste måneds tid har jeg flere gange gjort chaufførerne opmærksomme på den ekstreme varme, men de har oplyst, at det er et teknisk problem, der skal ordnes i garagen. En af chaufførerne oplyste, at man i garageanlægget indtil videre ikke har kunnet finde ud af at frakoble varmen i busserne, fordi en til formålet teknisk indretning ikke fungerer. Måske skulle man ansætte en teknisk kyndig person, foreslår Poul Erik Andersen.

Hos Movia forklarer kundechef Mogens Kjøller, at Movia selvfølgelig ikke har besluttet, at kunderne på linje 307 skal have det ekstra varmt.

- De skal, som alle andre buspassagerer, have en så behagelig rejse som mulig, og vi er altid kede af det, hvis det en sjælden gang ikke lykkes helt, siger han.

Movia har også i år haft fokus på at undgå saunalignende tilstande i busserne. Senest i den netop overståede uge 29 har Movia været på besøg i mere end 350 busser. I kun to procent af de besøgte busser var der udfordringer med tændte radiatorer.

- Tallet er meget lavt, og Movia fortsætter den løbende positive dialog med operatørerne for at holde det flotte lave niveau, siger Mogens Kjøller.

I den konkrete sag med en bus på linje 307 har Movia været i kontakt med operatøren, der forsikrer, at der nu er taget initiativ til at få udbedret fejlen på den pågældende bus. Samtidig har operatøren oplyst til Movia, at de vil benytte lejligheden til at give samtlige af deres busser et ekstra check på radiatorer og aircondition.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere