Påsatte brande i Albertslund giver beboere huslejestigning

Beboere i hårdt prøvet boligselskab i Albertslund må forberede sig på huslejestigning på omkring 100 kroner.

Foto: Lorry

Beboerne i et boligselskab i Albertslund må nu betale ved kasse et for de påsatte brande, som hærgede deres kvarter i løbet af efteråret og vinteren. Huslejen i Albertslund Boligselskab (AB) stiger som direkte konsekvens af brandene, skriver Albertslund Posten.

AB's forsikringsselskab Tryg har nemlig sat præmien på samtlige ejendomme i vejret med 129 procent. Stigningen træder i kraft fra 1. januar 2014.

- Det vil desværre blive direkte mærkbart på huslejen for alle beboere i AB's boligafdelinger, siger Ulrick Brock-Hoffmeyer, administrerende direktør i Bo-Vest, der administrerer AB, til lokalavisen.

Cirka-stigning på 100 kr. pr. måned pr. bolig

- Det præcise beløb vil først blive kendt i forbindelse med budgetlægningen, men der er formentlig tale om en stigning på 100 kroner om måneden per bolig, tilføjer han.

Ulrick Brock-Hoffmeyer beklager forsikringsselskabets beslutning.

- Det er en rigtig uheldig situation, at dem, som påsætter brandene, ikke mindst skaber utryghed, men også er skyld i huslejestigninger for samtlige beboere, siger han.

Flere tiltag er iværksat for at undgå fremtidige ildpåsættelser

Af samme grund henviser han til, at Bo-Vest har igangsat flere tiltag, som skal hjælpe til at undgå flere ildspåsættelser i fremtiden, så der igen kan blive skabt tryghed i området, og så yderligere stigninger i forsikringspræmierne kan undgås.

Der er blandt andet blevet opsat mere lys i afdelingerne, tjekket for brandbart affald og flyttet ting væk fra bygningerne. Nogle afdelinger er også i gang med tiltag om anden affaldssortering og aflåsning af de eksisterende affaldsskure.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik