Påsatte brande i Albertslund giver beboere huslejestigning

Beboere i hårdt prøvet boligselskab i Albertslund må forberede sig på huslejestigning på omkring 100 kroner.

Beboerne i et boligselskab i Albertslund må nu betale ved kasse et for de påsatte brande, som hærgede deres kvarter i løbet af efteråret og vinteren. Huslejen i Albertslund Boligselskab (AB) stiger som direkte konsekvens af brandene, skriver Albertslund Posten.

AB's forsikringsselskab Tryg har nemlig sat præmien på samtlige ejendomme i vejret med 129 procent. Stigningen træder i kraft fra 1. januar 2014.

- Det vil desværre blive direkte mærkbart på huslejen for alle beboere i AB's boligafdelinger, siger Ulrick Brock-Hoffmeyer, administrerende direktør i Bo-Vest, der administrerer AB, til lokalavisen.

Cirka-stigning på 100 kr. pr. måned pr. bolig

- Det præcise beløb vil først blive kendt i forbindelse med budgetlægningen, men der er formentlig tale om en stigning på 100 kroner om måneden per bolig, tilføjer han.

Ulrick Brock-Hoffmeyer beklager forsikringsselskabets beslutning.

- Det er en rigtig uheldig situation, at dem, som påsætter brandene, ikke mindst skaber utryghed, men også er skyld i huslejestigninger for samtlige beboere, siger han.

Flere tiltag er iværksat for at undgå fremtidige ildpåsættelser

Af samme grund henviser han til, at Bo-Vest har igangsat flere tiltag, som skal hjælpe til at undgå flere ildspåsættelser i fremtiden, så der igen kan blive skabt tryghed i området, og så yderligere stigninger i forsikringspræmierne kan undgås.

Der er blandt andet blevet opsat mere lys i afdelingerne, tjekket for brandbart affald og flyttet ting væk fra bygningerne. Nogle afdelinger er også i gang med tiltag om anden affaldssortering og aflåsning af de eksisterende affaldsskure.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere