Pas på: Beredskaber advarer om høj brandfare

Vejrudsigten lover 30 grader de kommende dage, og det bekymrer Danske Beredskaber, der kommer med opråb.

Danske Beredskaber advarer om høj brandfare de kommende dage. Foto: Lea Meilandt Mathiesen - Ritzau Scanpix

- En lille glød kan have enorm negativ effekt.

Og derfor er Danske Beredskaber ude med en løftede pegefinger til alle sommer-elsker, der ønsker at nyde solens stråler ved enten at grille, tænde bål i skoven eller nyde en cigaret ved græsset. 

Det skyldes, at varme sommerdage og tørke er lig med større sandsynlighed for brandfare.

Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef, for Danske Beredskaber, siger til TV 2 Lorry, at det er vigtigt, at man er opmærksom, hvis man tænder nogen form for ild i disse varme dage.

- En lille glød kan have enorm negativ effekt. Nu hvor vejrudsigten lover højtemperaturen, og folk er mere i naturen på grund af corona, så er vi mere bekymret for, at der kan opstå brandfare. Det skyldes, at naturen er tør, og derfor er lettere at antænde, siger han.

Læs også Helle vil have flere til at opdage ferie i den danske natur med glamping

Der er derfor ekstra god grund til at passe på, hvis man har tænkt sig at grille alle ugens dage, da små gløder kan blive taget med i luften og ende i naboens trægarage.

- Vi skal hjælpe hinanden den her sommer. Vi husker alle sammen sommeren 2018, hvor der blev forbud for at grille udendørs, da der var så tørt. Det var en rekord travl sommer for os, og det ønsker vi ikke igen. Så det er vigtigt at passe på, siger han.

Læs også Kok serverer mad på to hjul: ”Maden smager bare bedre i naturen”

Den klassiske grund til brandfare

Sommer rimer ofte på grillmad, men grillen er en af de største årsager til, at der sker brandfare i haver eller i naturen.

Derfor opfordrer Bjarne Nigaard til, at inden man går i gang med grillen, så kan man logge ind på brandfare.dk, hvor det er muligt at se et brandfareindeks, der viser, hvor stor brandfare der er i det område, man opholder sig i.

Læs også Syv tips til dig, der sover udendørs: Sådan får du en varm nat i soveposen

Som følge af coronavirussen og sommervejret, så har folk mere tendens til at tage på udendørsture, og det bekymrer Bjarne Niggard, da det betyder, at flere vil opholde sig i naturen, hvor der måske vil blive røget cigaretter, grillet eller lavet snobrød på bål.

Hvis du vil læse Danske Beredskabers gode råd til at undgå brandfare så klik her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik