To partier har fordelt ordførerskaber: Se dem her

Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti spilder ikke tiden og har derfor allerede fordelt deres ordførerskaber.

Støvet har dårligt lagt sig efter en ellers lang valgkamp, før de første partier melder sig på banen med fordelingen af ordførerskaber.

Det er Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti, der nu har fordelt deres ordførerskaber blandt partiets folketingsmedlemmer.

quote Det her er også en måde at gøre flere til en del af partiets centrale ledelse.

Mette Abildgaard, politiskordfører for de konservative.

Hos Enhedslisten er det ikke så overraskenden Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper, der løber med det politiske ordførerskab.

Men hos de konservative er valget ikke helt så traditionelt. Det prestigefyldte ordførerskab hos de konservative er nemlig ikke gået til partiformanden Søren Pape Poulsen, men i stedet Mette Abildgaard.

Et ordførerskab hun er taknemlig for at få.

- Jeg er rigtig glad og stolt for at få den post. Det var den, jeg ville have. Det er jo en post, der har en bred vifte af arbejdsopgave i modsætning til alle andre ordførerskaber, der kun omhandler ét områder. Her er man meget i ilden på vegne af partiet, og man får lov til at være med i mange forhandlinger. Desuden er det en god post at have i forhold til at kunne gøre noget for sit lokalområde, forklarer Mette Abildgaard til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fordeling af ordførerskaber hos Det Konservative Folkeparti:

"Pape kan altid udtale sig"

Ifølge Mette Abildgaard, giver det god mening, at hendes partiformand ikke selv tager posten som politiskordfører.

- Pape har vurderet, at han som partiformand altid kan udtale sig, og derfor er det her også en måde at gøre flere til en del af partiets centrale ledelse, forklarer hun til TV 2 Lorry.

Opgaven som politisk ordfører er ikke helt ny for Mette Abildgaard, der har været politisk ordfører siden 2018 og frem til valget, imens Søren Pape Poulsen var justitsminister. 

Fordeling af ordførerskaber hos Enhedslisten: