Forsamlingsforbud hæves til op til 50 personer i fase 3

Forsamlingsforbud hæves til 30-50 personer fra 8. juni. Det fremgår af aftalen, som Ritzau er i besiddelse af.

Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale om genåbningens fase 3, som ventes at blive igangsat 8. juni. Heri står, at forsamlingsforbuddet vil blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

Det fremgår af aftalen, som er offentliggjort fredag morgen.

Derudover er kulturinstitutioner, højskoler og indendørs idræts- og foreningsliv en del af aftalens fase 3.

Planerne for tredje fase forudsætter, at stigningen i smittede og indlagte "ud fra en helhedsbetragtning ikke er større end ventet" ved fase 2 i genåbningen, lyder det i aftalen.

Det betyder, at en ekspertgruppe fra Statens Serum Institut (SSI) før 8. juni vil lave nye beregninger om smitteudviklingen på baggrund af aktuelle tal.

Omvendt lyder det, at hvis udviklingen bliver "mere gunstig end ventet", så vil der være plads til en større genåbning i fase 3.

I så fald vil der blive tilladt en større tilstedeværelse på offentlige arbejdspladser samt en fuld åbning af DR og TV2.

Derudover skitseres der i aftalen en fase 4, som kan iværksættes i starten af august. Frem til den vil blandt andet diskoteker, indendørs sportsaktiviteter og arrangementer på flere end 500 deltagere være forbudt.

"Fantastisk glad"

Morten Østergaard, politisk leder af De Radikale, glæder sig over, at de brede linjer for de næste faser af genåbningen nu kan præsenteres for offentligheden.

quote Nu kan vi sige til danskerne, at hvis de fortsætter den adfærd, de har haft indtil nu, så viser partierne nu, at vi er klar til at få åbnet mere op.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti

- Vi er blevet enige om en samlet genåbningsplan, som baserer sig på en tillid til befolkningens sunde fornuft og vilje til at holde afstand og fortsætte en høj hygiejnisk standard, siger han.

- Det er jeg fantastisk glad for, for det giver os alle en vished om, hvad der kommer til at ske, når vi bare bliver ved med at opføre os fornuftigt, og det er jeg ikke i tvivl om, at vi vil.

Også Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, er glad for aftalen.

- Det, der er rigtig godt ved denne her aftale, er, at danskerne kan se, i hvilken rækkefølge vi kommer til at genåbne, siger han.

- Nu kan vi sige til danskerne, at hvis de fortsætter den adfærd, de har haft indtil nu, så viser partierne nu, at vi er klar til at få åbnet mere op.

Disse ting vil kunne åbne i fase tre ifølge aftalen:

Det fremgår af aftalen, som Ekstra Bladet har offentliggjort, at hvis udviklingen af smitte er mere positiv end forventet, kan man kunne overveje en større åbning. Her vil man kunne åbne følgende:

  • Mere fysisk tilstedeværelse på offentlige arbejdspladser.
  • Fuld åbning af DR og TV 2.

Følgende restriktioner vil blive opretholdt indtil fase fire, som starter i start august:

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere