Pårørende vil stoppe dansk Breivik-teater

Dansk teater vil oplæse massemorderen Breiviks manifest.

Det vækker voldsom vrede i Norge, at det danske CaféTeatret til sommer vil opsætte et stykke om massemorderen Anders Breivik, som oplæser sit såkaldte manifest. Far til en af Breiviks 77 ofre vil have det stoppet.

 

      Det skal stoppes, hvis det står til Ragnar Eikeland, som mistede sin søn Tore på Utøya den 22. juli 2011, da Breivik myrdede i alt 77 mennesker. Ragnar Eikeland er leder af en støttegruppe for pårørende.

 

      - Det er så stødende, at jeg egentlig ikke har ord. Det bliver en ekstra belastning for os at vide, at det bliver fremført af skuespillere, mens retssagen foregår, siger Eikeland.

 

      - Ingen bør gøre noget for sprede Breiviks meninger, siger Eikeland.

 

      Teaterchef Erik Ulfsby på Det Norske Teatret i Oslo tager også skarp afstand fra de danske planer. Han er især vred over planen om at bruge Breiviks manifest.

 

      - Breiviks hovedformål har været at sprede budskabet i manifestet, og det gjorde han ved at dræbe alle de mennesker. Det lykkedes for ham! Ved at skabe endnu mere opmærksomhed om manifestet optræder man som nyttig idioter, der danser efter Breiviks pibe, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik