Parkeringsselskab vinder sag i landsretten

Skiltning på privat parkeringsplads var i orden, mener landsret, som dømmer bilist til at betale fire p-bøder.

Det var helt i orden, at P-selskabet City Parkering i slutningen af marts og begyndelsen af april 2011 udstedte fire parkeringsafgifter til den samme bil. Det har Østre Landsret bestemt i en dom torsdag formiddag.

Bilejeren forlangte kun at skulle betale én af bøderne, fordi der var tale om én langstrakt parkering over fire dage, men den går ikke siger Østre Landsret.

På p-pladsen fremgår det nemlig af skiltningen, at overtrædelse af parkeringsreglerne medfører en afgift på 590 kroner pr. døgn.

Tidligere i år afsagde Højesteret dom i en lignende sag. Her bestemte landets øverste dommere, at det kommunale p-selskab Parkering København gik for vidt ved at opkræve to afgifter for samme parkering.

Forskellen mellem de to sager ligger i, at der på den private parkeringsplads tydeligt har været skiltet med, at ulovligt parkerede biler indkasserer en hilsen i forruden per påbegyndt døgn.

Østre Landsret har desuden taget stilling til, om et p-selskab overhovedet må stille krav om at en ny bøde for hver dag, der går.

Det spørgsmål er blevet afgjort på baggrund af aftaleloven, og ifølge landsretten er der ikke noget, som forhindrer p-selskabet i den fremgangsmåde.

Dermed må bilejeren nu til lommerne for at betale de fire p-afgifter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere