Parken får hug for lydinferno til Springsteen-koncert

Frygtelige lydforhold i Danmarks nationalarena spændte ben for "Born in the U.S.A."-stjernen, lyder kritikken.

Foto: TV2/Lorry

En katastrofal koncertlyd i Parken skæmmede Bruce Springsteens københavnerkoncert tirsdag aften.

Det mener flere musikanmeldere, der giver middelkarakterer til den hårdt kæmpende amerikanske rocklegende og hans orkester, E Street Band.

Ekstra Bladet går til frontalangreb på akustikken i den overdækkede nationalarena og kalder det en "forårsdag i lydhelvede". Lyden på det udsolgte stadion beskrives som "en udpint transistorradio skruet op på 11 i en blikspand".

- Et ensemble bestående af Elvis, Mozart, Sinatra og Hendrix kunne ikke have gennemført en vellykket koncert under de forhold, skriver Ekstra Bladets anmelder, der giver tre stjerner til Bruce-oplevelsen i København.

"Bedrøvelig betonkatedral"

Hos BT er man ikke meget blidere ved de "gebrækkelige" lydforhold i Parken, der udråbes til en "bedrøvelig betonkatedral".

- Nu må de for helvede snart lære det: Det tager alt, alt, alt for lang til at stille lyden ind, når der er rullet tag hen over den jammer- og ekkodal, skriver avisens anmelder, som dog tildeler den "uimodståelige" Springsteen fire stjerner for koncerten.

- Gu' var der store øjeblikke. Men også en Bruce Springsteen koncert, som ikke kunne leve op til de mange gange, jeg har oplevet ham før, lyder det fra anmelderen, som mener, at der var perioder med lige lovligt meget tomgang.

"Brutal akustik"

Berlingske skriver, at "Springsteen skuffede i Parken" og giver præstationen tre ud af seks mulige stjerner. Koncerten i København var en blandet fornøjelse med sin "brutale akustik" og sit "lidt tirsdagsmatte" publikum, lyder dommen.

Der er dog også rosende ord til det 63-årige rock-ikon:

- Den arbejdsmoral og spilleglæde, manden lægger for dagen, er ganske enkelt enestående, skriver avisens anmelder.

- Man kan ikke andet end beundre Springsteens insisteren på, at ingen går hjem med følelsen af, at de ikke har fået noget for pengene, lyder det.

Avisens anmelder mener, at sætlisten var "noget ujævn", og det var ikke alt for smart at spille hele den klassiske gennembrudsplade "Born To Run" fra ende til anden. Det havde nok været bedre med "Born in the U. S. A", lyder det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?