Pålægsfabrik lukker - 22 mister jobbet

De 22 ansatte på fødevarevirksomheden Kreatina A/S i Bjæverskov ved Køge står til at miste deres job. Det skriver DAGBLADET Køge.

Foto: TV2/Lorry

Virksomheden har vaklet på randen af en lukning i flere år. Sidste år valgte medarbejderne frivilligt at gå ned i løn i et håb om at undgå fyringer eller en lukning af virksomheden.

Ifølge fødevareforbundet NNF valgte den svenske ejer af fabrikken alligevel kort tid efter at fyre syv af de ansatte, og fabrikken forventes at lukke helt inden for få måneder.
Hos NNF er faglig sekretær Lars Langhoff vred over den behandling, som hans medlemmer har fået.

- Jeg har det rigtig dårligt med den her behandling. Det er dybest set ikke i orden. Vores medlemmer har gjort en kæmpe indsats, og de har været villige til at gå ned i løn. Intet af det bliver belønnet her. De er blevet taget med bukserne nede af den her lukning, siger Lars Langhoff til DAGBLADET Køge.

Det er uvist, hvornår de ansatte har sidste arbejdsdag, da nogle medarbejdere har længere opsigelsesfrist end andre. Kreatina A/S laver pålægsprodukter til supermarkeder og indkøbskæder som Supergros. Ifølge NNF kan virksomheden måske overleve, hvis der kommer en stor ordre i de kommende uger.

- Men det er formentlig ren ønsketænkning. Det ser sort ud, og det er reelt kun en hypotetisk mulighed. Det ender, som det altid gør, når man beder folk gå ned i løn - med en virksomhedslukning, siger Lars Langhoff

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik