P-vagter kæmper med vold og trusler

Otte ud af 12 p-vagt-selskaber får påbud fra Arbejdstilsynet. De ansatte har store problemer med vold og trusler.

Jobbet er som parkeringsvagt er ikke lutter lagkage. Det understreger en ny undersøgelse om det psykiske arbejdsmiljø i p-vagt-selskaber.

Arbejdstilsynet står bag undersøgelsen, der har kigget på 12 private og offentlige p-vagt-selskaber. Undersøgelsen har ført til, at 8 ud af de 12 selskaber har fået et påbud på grund af store problemer med vold og trusler. Det skriver Fagbladet FOA.

'Mange parkeringsvagter oplever daglige verbale og adfærdsmæssige krænkelser i form af nedladende tale og ukvemsord fra billister, der er utilfredse med et kontrolgebyr. Arbejdstilsynet har fået oplysninger om adskillige tilfælde af fysisk vold mod parkeringsvagter i form af slag, spark, skub, at man har forsøgt at køre ind i dem med bil mv.', skriver tilsynet blandt andet i et afsluttende notat om indsatsen.

Frederiksberg Parkering er blandt de selskaber, der har fået et påbud fra Arbejdstilsynet. Selskabets p-vagter ikke får tilstrækkelig oplæring og instruktion i at håndtere konflikter, mener Arbejdstilsynet.

- Vi vidste godt, at det nok ikke var helt i orden, da det er lang tid siden, vi har været på kursus. Og at nogen slet ikke har været. Vi skal være rustet til at klare meget, og det kan vi blive bedre til ved for eksempel at komme på kursus, siger p- vagternes tillidsrepræsentant Jørgen Smedegaard til Fagbladet FOA.

Samtlige p-vagter på Frederiksberg skal i starten af næste måned på kursus i konflikthåndtering.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere