P-billlet ikke nok

En p-billet i forruden er ikke nok til at undgå en bøde, hvis man parkerer sin bil et sted, hvor der samtidig gælder tidsbegrænsning. P-skiven skal også stilles.

Det gælder blandt andet på Dronningens Tværgade i det indre København, som er den mest indbringende gade for Center for Parkering hos Københavns Kommune, skriver DR P4 København.

Og det er et problem, mener bilisternes organisation FDM, hvor Dennis Lange er jurist:

- Det er en rigtig dårlig ordning, for bilisterne forstår den ikke. De falder i på den ene eller anden måde. Enten fordi de ikke får stillet p-skiven eller får købt p-billet.

Hver syvende bilist, der får en parkeringsafgift i ruden i Dronningens Tværgade, klager til kommunen, som scorer godt tre millioner kroner i afgifter årligt på den knapt 500 meter lange vej.

Hensynet til beboerne vejer tungest

Den dobbelte regel skyldes hensynet til beboere, siger Jes Øksnebjerg fra Center for Parkering hos Københavns Kommune til DR P4 København:

- Her vil man gerne have noget rotation til gavn for de borgere, der bor her, og derfor må udefrakommende kun parkere en time, siger parkeringscenterchefen.

Flere steder i Københavns Kommune gælder dobbeltreglen. Men hos Københavns Politi mener man ikke, at reglerne tager hensyn til bilisterne:

- Den almindelige borger opfatter en parkeringsbillet på linje med en parkeringsskive. Derfor ville det ikke være fair, at man både skal stille skiven og købe billet, siger politikommisær i færdselspolitiet, Søren Wiborg.

Han henviser til politiets bekendtgørelse:

- For Københavns Politi er det entydigt efter bekendtgørelsen om parkeringsskiver, at hvis man har en parkeringsbillet, behøver man ikke også stille sin parkeringsskive.

FDM kører i øjeblikket en sag mod Københavns Kommune om dobbeltreglen.

I Center for Parkering i Københavns Kommune tager man kritikken til sig, og man vil nu undersøge, om man kan lave reglerne om, uden det generer beboere og øvrig trafik:

- Vi er enige i, at afgifterne i dette område er mange. Det er dybest set et problem, og det vil vi gerne gå ind og kigge på og se, om vi kan gøre anderledes, siger parkeringscenterchef Jes Øksnebjerg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere