Özlem-sagen rammer julehjælp til fattige

Fattigdomsdiskussion får færre til at give penge til juleindsamling - samtidig med at flere søger om hjælpen.

Mødrehjælpen forudser, at rekordmange familier i år kommer til at gå forgæves efter julehjælp.
Hjælpeorganisationen har fået 40 procent flere ansøgninger om julehjælp i år. Men bidragene til Mødrehjælpen ligger 250.000 kroner under det beløb, som organisationen havde samlet ind sidste år.
Det tilskriver Mødrehjælpens direktør den seneste tids diskussion om, hvorvidt der overhovedet findes fattige i Danmark.
- Det kunne godt se ud som om, at sidste uges debat i medierne om fattigdom har påvirket vores indsamling, siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen.
Frem til 5. december har Mødrehjælpen fået 35 procent færre bidrag til juleindsamlingen sammenlignet med sidste år.
Debatten om fattigdom blev startet af SF's Özlem Cekic og Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Og den endte med, at sidstnævnte fejlagtigt kom til at udråbe en enlig mor med en indkomst på 15.000 kroner som fattig.
- Jeg synes, at debatten om fattigdom har været et politisk mediestunt, hvor politikerne har forsøgt at profilere sig på den ene eller anden måde, siger Mads Roke Clausen.
Han håber, at den til tider ophedede debat nu viger for lidt større eftertænksomhed.
- For der er ingen tvivl om, at de familier, der slipper gennem nåleøjet hos os, virkelig har brug for hjælp, siger Mads Roke Clausen.
- Det vil ikke være til at bære, hvis der er børn, der ikke får hjælp til en god jul, bare fordi der på baggrund af et enkelt eksempel er tegnet et skævt billede af, at der ikke er fattige familier i Danmark.
I år har Mødrehjælpen frem til i dag indsamlet 493.000 kroner, mens det tilsvarende beløb sidste år på samme tidspunkt var 756.000 kroner.
Mødrehjælpen modtager for tiden omkring 100 ansøgninger om dagen om julehjælp, hvoraf lidt under halvdelen klarer sig gennem nåleøjet.
- Hver ansøgning er et uafviseligt og konkret vidnesbyrd om en familie, der er meget klemt, og hvor julen er præget af bekymringer og afsavn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere