Overvågning er blevet skærpet efter gps-sag

Kontrollen med det område af Kattegat, der er lukket for at beskytte torskebestanden, er blevet skærpet, efter Greenpeace afslørede ulovligt fiskeri i området ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Når en fisker bevæger sig ind i et lukket område efter fangst, bliver det afsløret med det samme. NaturErhvervsstyrelsen, tidligere kendt som Fiskeridirektoratet, har nemlig strammet op på kontrollen, efter Greenpeace via gps-overvågning afslørede, at flere fiskerskippere gentagne gange var på ulovlig fangst i et lukket område af Kattegat.

- Vi har derfor lavet et automatisk alarmsystem, og der sidder en døgnvagt, som modtager alarmerne og reagerer på dem, fortæller Mik Jensen, kontrolchef i Center for Kontrol i NaturErhvervsstyrelsen.

Og indsatsen har givet pote. Fra 2010 til 2011 faldt antallet af overtrædelser af områdebegrænsninger fra 46 til 9, viser en ny rapport. Det kan også skyldes den store omtale af sagen, mener Mik Jensen.

Fiskeridirektoratet modtager flere tusinde gps-signaler fra kuttere dagligt og havde derfor ikke opdaget det ulovlige fiskeri, før Greenpeace tog affære.

Greenpeace er i øvrigt tiltalt for ulovlig indtrængen i forbindelse med monteringen af gps'er på fem fiskekuttere i Gilleleje Havn, og i dag skal Østre Landsret tage stilling til sagen.

Organisationen blev frikendt i byretten med den begrundelse, at det ulovlige fiskeri ikke var blevet afsløret, og fiskerne ikke var blevet dømt, uden aktionen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere