Overlæge sigtet for million-bedrageri

En 63-årig hjertelæge er sigtet for at have misbrugt forskningsmidler i cirka 390 tilfælde.

Københavns Politi sigter en fremtrædende overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter for bedrageri for tre millioner kroner, skriver Jyllands-Posten. Politiet mener, at den 63-årige hjertelæge i ikke mindre end cirka 390 tilfælde har misbrugt forskningsmidler til private formål. Det oplyser vicepolitiinspektør Henning Schmidt fra Københavns Politi til avisen.

Politiet har efterforsket sagen, siden Rigshospitalet politianmeldte hjertelægen i juni i fjor, og nu sender efterforskerne sagen til politiets jurister med henblik på tiltalerejsning.

- Juristerne skal vurdere, om der skal rejses tiltale, og det går jeg da ud fra, at der bliver, siger Henning Schmidt, chef for Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Rigshospitalet har foreløbig politianmeldt fire overlæger fra hjertecentret for misbrug af forskningsmidler.

Den overlæge, som nu sigtes for svindel for tre millioner kroner, og som er beskyttet af et navneforbud, er den første overlæge, som blev politianmeldt.

Anmeldelsen skete i forbindelse med Jyllands-Postens afsløringer af, at overlægen i strid med reglerne og i dybeste hemmelighed angiveligt kanaliserede seks millioner kroner fra medicinalfirmaet MSD til et klinisk forsøg uden om Rigshospitalet og ind på sin egen private bankkonto.

Ifølge avisen blev forskningsmidler brugt til indkøb af blandt andet møbler til privaten nord for København, årlige laksefisketure i de norske elve og dyre designerbriller.

Politiet sigtede overlægen 4. juli for bedrageri for over 200.000 kroner, men nu har politiet udvidet sigtelsen, så den lyder på tre millioner kroner.

Overlægen nægter sig skyldig i sigtelsen ifølge hans advokat, skriver Jyllands-Posten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere