Overlæge om smittetal: Går den rigtige vej

Dem, der er indlagte nu, er yngre, end dem i foråret. Det gør, at man får et knap så alvorligt forløb, forklarer overlæge.

Arkivfoto af en læge, der ifører sig værnemidler og demonstrerer en podning i det nye podetelt på Rigshospitalet i København. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

444 nye smittede og to yderligere dødsfald siden fredag.

Sådan ser den lørdagens coronaopdatering ud fra Statens Serum Institut.

Det er tredje dag i træk, at antallet af nye smittetilfælde er over 400.

Læs også Nyeste corona-tal: Danmark sætter smitterekord med 760 nye tilfælde

Til trods for det vurderer Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og professor på Aarhus Universitet, at smittetallene er på rette vej igen nu.

- Det ser ud til, at det går i den rigtige retning. Men når man ser på forskellige steder i landet, er der stadig en ujævn smitte, siger Lars Østergaard til Ritzau.

De stigende smittetal kan hænge sammen med, at der de seneste dage er kommet svar på flere prøver end i starten af ugen. Der er kommet resultater fra 47.934 prøver siden fredag.

Indlagte er yngre end i foråret

Ser man på de coronasmittede, der bliver indlagt på hospitalerne i øjeblikket, fortæller Lars Østergaard, at man ser en anden aldersgruppe blandt de indlagte.

Læs også Hanne var smittet uden symptomer: Nu har hun en opfordring

- Dem, der er indlagte nu, er yngre, end dem i foråret. Det gør, at man får et knap så alvorligt forløb.

- Vi har også to gode behandlinger nu med Remdesivir, der hindrer virus i at formere sig, og dexamethason, der gør, at immunsystemet fungerer mere normalt, siger Lars Østergaard til Ritzau.

Siden fredag er antallet af indlagte faldet med 3 til 103, hvoraf 20 er på intensiv.

I alt har 32.082 været smittet med coronavirus, mens 3.402 har været indlagte.

I alt er der opdaget 667 tilfælde i Danmark, hvor personer er døde med virusset.

Få overblikket over, hvor mange der er smittede pr. 100.000 borgere i løbet af den seneste uge, der hvor du bor:Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik