Overgreb på katolsk drengeskole anmeldt

Flere tidligere elever står frem og fortæller om mishandling på jesuiterskolen Sankt Knuds på Vesterbro i København. I 1967 blev skolens inspektør gennem 17 år sendt væk efter flere års systematisk tæsk af elever. Nu har en tidligere elev meldt inspektøren for sexovergreb, der var værre end blufærdighedskrænkelse. Det skriver Politiken.

Den seneste anmeldelse betyder, at politiet og den katolske kirke nu i alt har 28 sager om sexovergreb at undersøge.
At tage skridt til en politianmeldelse var ikke nemt, fastslår den tidligere elev ­over for Politiken. Men han gjorde det på baggrund af de senere måneders debat om katolske præsters mulige udnyttelse af børn og unge - og for at få de danske politikere til at ændre på reglerne om forældelse i pædofilisager, fortæller manden, der ønsker at være anonym.
Flere elever, som Politiken har talt med, bakker hans udsagn op.
»Lærerne nød at slå. Det var en nærmest en sadistisk glæde«, fortæller Tom Assentoft, der gik på skolen samtidig. Han har aldrig selv været udsat for seksuelle overgreb, men adskillige seksuelle hentydninger.
En anden tidligere elev, forfatteren Erwin Neutzsky-Wulff, så, hvordan en lærer i en fysiktime straffede en elev ved at sætte strøm til ham.
»Omgangsformen var af en slags, hvor man i dag ville sige, at det grænsede til børnemishandling og pædofili, set med tidens moderne øjne«, siger han.
Talsmand for den katolske kirke, Niels Engelbrecht, vil ikke kommentere på konkrete sager - herunder hvad der foregik på Sankt Knuds Skole. Niels Engelbrecht har dog selv gået på drengeskolen:
»Jeg husker den som en skole, hvor vi fik lært meget, og den var nok temmelig autoritær. Da jeg skiftede skole efter 5. klasse, var det en slags befrielse at komme væk fra den«, siger han.
Han kan bekræfte, at inspektøren tog til Tyskland for siden at vende tilbage til Danmark. I dag er inspektøren død.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere