Overblik: Sådan kan du søge om julehjælp

Igen i år forventer man, at antallet af ansøgere vil ligge på et rekordhøjt niveau.

Mandag åbner både Blå Kors, Dansk Folkehjælp og Frelsens Hær for, at familier kan søge om årets julehjælp.

Og igen i år forventer man, at antallet af ansøgere vil ligge på et rekordhøjt niveau. Det fortæller Lars Lydholm, der er informationschef i Frelsens Hær, til TV 2 Lorry.

- De sidste par år har det stabiliseret sig på et rekordniveau. Vi modtager mange flere ansøgere end for bare ti år siden.

- De sidste tre-fire år har vi oplevet samme niveau. Men der er også flere organisationer, der hjælper, siger han og henviser til, at organisationen i år 2000 havde to uddelingssteder i København, mens man nu har otte.

Stigende brugsomkostninger

Sidste var der omkring 4000 familier i TV 2 Lorrys sendeområde, der ansøgte om juliehjælp hos Frelsens Hær. Heraf fik 2700 familier tildelt hjælp.

I år forventer man, at antallet af ansøgere vil ligge på samme niveau. Alligevel vurderer Lars Lydholm, at der er mere brug for hjælpen end tidligere.

- Der er ikke kommet flere fattige, men de fattige er blevet fattigere. Folks brugsomkostninger til f.eks. el og varme er blevet højere, og det er penge, der bliver taget fra f.eks. madbudgettet og juleomkostningerne, siger han.

Af faktaboksene nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvordan de forskellige organisationers julehjælp ser ud og hvordan det er muligt at søge. 

Blå Kors

Dansk Folkehjælp

Frelsens Hær