Overblik over Nyt Bynet: Movia svarer på spørgsmål om fem omdiskuterede ruter

Nye busruter er indsat, nogle er nedlagt, andre er erstattet. Det har ført til en del forvirring og frustrationer blandt rejsende. Nu svarer Movia på spørgsmål om de fem mest omdiskuterede ruter.

Nederst i artiklen kan du læse Movias svar på spørgsmål til de omdiskuterede buslinjer på TV 2 Lorrys Facebookside: 1A, 3A, 4A, 8A og bus 42.

Siden Nyt Bynet blev skudt i gang søndag den 13. oktober, har rejsende skulle vænne sig til nye busruter.

Det har skabt forvirring hos både nye og vante buspassagerer, og det har ført til en lang række frustrationer og spørgsmål på TV 2 Lorrys Facebookside.

quote Det vil kræve noget tilvænning

Per Gellert, plandirektør hos Movia

Hos Movia har man også oplevet, at henvendelserne strømmer ind. I uge 41 har man allerede modtaget 676 henvendelser, på trods af Nyt Bynet først blev igangsat søndag den 13. oktober. Det er en fordobling sammenlignet med henvendelserne i de to foregående uger.

Vi har på TV 2 Lorry hørt de rejsendes råb om hjælp og spurgt Movia til råds. Du kan læse svarene om de fem mest omdiskuterede ruter længere nede i artiklen.

quote Bor ikke i nærheden af Cityringen, og alligevel er der sløjfet en del busser på Amager. Fandme ikke i orden 😡

Kommentar på TV 2 Lorrys Facebookside

Flere skift og længere rejsetid

Cityringen M3 i København har ikke kun skabt nye transportmuligheder under jorden. I Nyt Bynet er 33 buslinjer blevet tilpasset, så de passer sammen med både de nye og eksisterende metrolinjer og toge. Men ikke alle rejsende kan sætte sig godt til rette i sædet, når de hopper på bussen.

På Facebook er flere brugere frusterede over, at deres vante ruter nu bliver fordelt ud på mange forskellige buslinjer. Flere buslinjer betyder nemlig flere skift. Sådan lyder det blandt andet fra brugere i TV 2 Lorrys kommentarspor på Facebook: 

"Før i tiden kørte min bus lige til døren på mit job. Nu skal jeg skifte 2 gange."

"Bor ikke i nærheden af Cityringen, og alligevel er der sløjfet en del busser på Amager. Fandme ikke i orden 😡"

Hos Movia er plandirektør Per Gellert klar over, at Nyt Bynet skaber ændringer, som vil blive modtaget forskelligt hos de mange rejsende. 

- Der vil være kunder, som får en dårligere forbindelse, fordi de nu skal skifte. Men der vil også være kunder, der får en hurtigere rejsetid, fordi de får bedre forbindelser til tog og metro, lyder det fra Per Gellert.

quote Når man ændrer på en linje i Indre By, spreder det sig som ringe i vandet

Per Gellert, plandirektør hos Movia

Ændringer er uundgåelige

På Facebook møder Movia også kritik af, at man i Københavns yderområder føler sig snydt. Her har man ikke udsyn til den nye metroring, men alligevel oplever man ændringer, der fører til flere skift og længere rejsetid.

”Det er da helt vildt dårligt for os, der bor i Brønshøj. Vi har ingen metro, men får længere ruter til alt 👎👎👎👎,” skriver en bruger på TV 2 Lorrys Facebook.

Ifølge Per Gellert er ændringerne i Københavns yderområder uundgåelige:

- Busserne i Storkøbenhavn hænger sammen på kryds og tværs, så når man ændrer på en linje i Indre By, spreder det sig som ringe i vandet, lyder det fra plandirektøren.

Store forandringer kræver tilvænning

I Nyt Bynet er én af de helt store forandringer, ifølge Per Gellert, at rejsende nu skal tænke den nye Cityring ind som en transportmulighed på deres vante rejse.

Hos Movia forventer man, at Nyt Bynet vil resultere i, at omkring 23 millioner passagerer vil benytte metro på hele eller dele af deres rejse.

- Det vil kræve noget tilvænning. Mange skal vænne sig til de nye linjenumre, og måske skal man rejse en ny vej. Så man skal lige finde ud af, hvilke nye muligheder der er i Nyt Bynet, siger Per Gellert, som råder alle rejsende til at tjekke Rejseplanen.

Vi har spurgt Movias plandirektør, Per Gellert, til råds om de mest omdiskuterede ruter på TV 2 Lorry Facebookside. Du finder Per Gellerts svar og overblikket over linje 1A, 3A, 4A, 8A og 42 nedenfor.

DET SKAL DU VIDE OM LINJE 1A

 Herunder kan du se den gamle linje 1A (rød) og den nye linje 1A (grøn): 

Grafik: Mia Cassens 

DET SKAL DU VIDE OM LINJE 3A

DET SKAL DU VIDE OM LINJE 4A

 Herunder kan du se den gamle linje 4A (rød) og den nye linje 4A (grøn):  

Grafik: Mia Cassens  

DET SKAL DU VIDE OM LINJE 8A

DET SKAL DU VIDE OM LINJE 42

Er din buslinje ikke en af de mest omdiskuterede ruter på TV 2 Lorrys Facebookside? Så kan du få det fulde overblik over, hvordan din bus kører her: 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere