Overblik: Her kan du gå nytårsmarch med Hjerteforeningen

Du kan være med til at gå næste års første tur for hjertet. Hjerteforeningen arrangerer gåture over hele landet den 1. januar, og vi har samlet et overblik.

Mange vågner op den 1. januar med et tungt hoved og en tung krop efter først en tid med rigelige mængder julemad efterfulgt af en aften med mere mad og rigelige mængder alkohol den 31. december. 

Men i stedet for at have ondt af dig selv og dase på sofaen på årets første dag, kan du vælge at tage en frisk gåtur for hjertet.

Traditionen tro har Hjerteforeningen arrangeret gåture over hele landet, og i TV 2 Lorrys område foregår det syv forskellige steder den 1. januar.

Her er der nytårsmarch 1. januar:

Arrangementerne er gratis og kræver ingen tilmelding. Udover en frisk gåtur i flok vil der flere steder også være lidt gratis kaffe, kakao eller sågar champagne ved turens afslutning.

Ifølge formanden for Hjerteforeningens lokalafdeling i København S, Margit Grome, er der gode grunde til, at det lige netop er gåture, som bliver arrangeret.

- Det er jo for at fortælle folk, at det er rigtig godt at komme ud i den friske luft og få dyrket lidt motion ved at gå. At gå er den nemmeste og billigste motion, man kan få, siger hun og fortsætter:

- Man får rørt musklerne, man får lidt bedre kondition, og så får man samværet med andre. Det sociale er bestemt heller ikke at kimse ad.

Det er ikke kun den 1. januar, at der er nytårsmarch. For eksempel på Frederiksberg og i Hillerød foregår det den 6. januar. Se mere om de forskellige nytårsgåturer ved at klikke her.

Hjerteforeningen inviterer til nytårsmarch den 1. januar syv forskellige steder i TV 2 Lorrys sendeområde. Også i dag havde Hjerteforeningen arrangeret fælles gåtur på Amager Fælled i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere