Otte ud af ni knallerter var ulovlige

Intet mindre end otte ud af ni knallerter er nu konfiskeret af Midt- og Vestsjællands Politi efter en skolestarts-razzia ud for Glim Skole på Hovedvejen lige syd for Roskilde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Politiet stod ved skolen fra klokken 7 til 9 i går morges og standsede ni knallertførere. Og otte af knallerterne så mistænkelige ud.
- Det er tankevækkende, at det er så mange, det drejer sig om. De unge var på vej ind til uddannelsessteder i Roskilde som handelsskolen og teknisk skole, og de kørte for hurtigt. De bremsede selvfølgelig ned til 30 km i timen, da de så os, men vi standsede dem og vippede knallerterne, så vi kunne se ind under dem. Og vi så blandt andet på antal omdrejninger. Otte af dem vakte vores mistanke, forklarer Peter Stryhn, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.
De otte knallerter skal undersøges for »konstruktive ændringer«, som det hedder, i Roskilde. De placeres på et rullefelt, hvor deres maksimale hastighed måles. Man må kun køre 30 km i timen på en knallert.Politiet standsede i alt 56 køretøjer ved Glim. To forældre kørte uden sele, og to biler fik anmærkninger for fejl og mangler. I Hvalsø stoppede politiet samme morgen 55 køretøjer - og her var ikke en eneste anmærkning. Årsagen er sandsynligvis det store arbejde, landbetjent Kirsten Degn Andersen har gjort i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik