Otte års fængsel forvandlet til frihed for bandevagt

En ung mand fra Blågårds Plads er nu frifundet, efter at han i byretten fik otte års fængsel for drabsforsøg.

Østre Landsret har onsdag formiddag frifundet en 25-årig mand, der var tiltalt for drabsforsøg i forbindelse med et skyderi på Nørrebro i april forrige år.

Manden blev ellers straffet med otte års fængsel ved et nævningeting i Københavns Byret sidste sommer.

- Landsretten har gjort det gældende, at han ikke kan dømmes, bare fordi han havde krudtpartikler på sig efter skyderiet, siger den 25-åriges forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

Anklagemyndigheden mente, at den 25-årige fungerede som vagt for banden på Blågårds Plads, og at han sammen med flere andre affyrede mindst seks skud mod en bil ved Folkets Park i Stengade på Nørrebro.

Skuddene mod bilen blev affyret fra en pistol og et automatgevær af typen US-karabin, der efterfølgende blev fundet i nærheden.

Ingen af de to, der sad i bilen, blev ramt, men selve bilen blev ramt af to skud, før det lykkedes ofrene at slippe væk.

Selv om politiet mente, at skuddene blev affyret af flere personer, har den 25-årige været den eneste, som har måttet stå til regnskab for skyderiet.

Nævningetinget i byretten fandt ham skyldig i drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Desuden valgte man ved strafudmålingen at tage den såkaldte bandeparagraf i brug. Den betyder, at straffen kan stige op til det dobbelte, hvis voldshandlinger sker som led i et bandeopgør.

Den 25-årige har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere