Øresundsmetro langt nede på den politiske agenda i København

Intet parti i København siger nej til en Øresundsmetro til Malmø, men spørgsmålet står langt nede på dagsordenen. Først vil kommunalpolitikerne udbygge metroen i København.

Malmø og Københavns kommuner har igangsat en udredning om at bygge en fremtidig metro mellem de to byer. Men News Øresunds spørgerunde viser, at kun Socialdemokraterne er helhjertet entusiastiske.

"Ja, med en metrobane mellem de to sider af Øresund vil vores byer blive bundet endnu tættere sammen", udtaler Lars Weiss for Socialdemokraternes regning.

De fleste andre partier nævner, at en Øresundsmetro kan være en fremtidigt skridt efter at metroen i København er færdigudbygget. Men blandt andet Venstre og Konservative er bange for at projektet kan gå hen at blive meget dyrt.

Enhedslisten, som spås at få fremgang ved efterårets danske kommunalvalg, er også tvivlende.

"Enhedslisten vil styrke den kollektive trafik, også på tværs af Sundet. Om lige netop en metrobane er den rette løsning, stiller vi os mere tvivlende overfor - ikke mindst fordi der skal være 20 kilometer mellem stationerne, hvilket nærmest er unikt for et metrosystem", svarer Morten Kabell for Enhedslisten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere