Øresundsbroen er åbnet igen

Biltrafikken kører igen på Øresundsbroen, efter at broen har været lukket på grund af storm.

Foto: TV2/Lorry

Øresundsbroen er igen åben for biltrafik i begge retninger mellem Sverige og Danmark.
Dog rådes bilister til at udvise påpasselighed og køre med nedsat hastighed. Vindfølsomme køretøjer frarådes dog helt at passere broen.
Broen blev i første omgang lukket for al trafik klokken kvart i 10 torsdag formiddag, da vindstød i området blev målt til mere end de kritiske 25 meter per sekund.

Selvom opholdet i trafikken i første omgang altså kun varede en time, så advarer DMI's vagtchef, Thyge Rasmussen, om, at broerne vil være påvirket af vejret det meste af dagen.
Der ligger nemlig et lavtryk over det sydlige Kattegat, som har givet sjællænderne vindstød af stormstyrke og enkelte steder helt op på orkanstyrke.

Men selvom det flytter sig, så vindhastigheden mindskes, slår vinden om i en nordlig retning.
- Vinden kommer så til at stå på tværs af Øresundsbroen og Storebæltsbroen, så vi råder bilisterne til at være opmærksomme, sige Thyge Rasmussen.

Togtrafikken har ikke været ikke været berørt af vindstødene torsdag formiddag. Togene kan køre, selv når det stormer, og først hvis vindstødene når over 33 meter per sekund lukkes Øresundsbroen for togtrafik.

Også på Storebæltsbroen opfordres bilisterne til at køre med forsigtighed på grund af kraftig blæst. Der advares også mod kraftig blæst ved Farøbroerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik