Øresundsborger: Broen snyder os

Der er opstået noget nær en krig imellem Øresundsbroen og den forening, der hedder Øresundsborger.

Foreningen, der varetager øresundsborgerne, klager over de høje priser, for at rejse over broen. De har i den forbindelse selv regnet på det, og fundet frem til, at hvis konsortiet bruger ni år ekstra på at betale broen tilbage, så kan broprisen sættes ned fra 260 kroner til en halvtredser.
Men de beregninger er helt hen i vejret, mener Øresundsbro Konsortiet, og mener, at de har lavet et fejlskøn på 54 milliarder kroner.
Den kritik afviser formanden for Foreningen Öresundsborger, Lars Hougaard:
- Det var ventet fra vores side, at Øresundsbroen vil reagere sådan her og blæse nogle vanvittigt store tal op. De har en interesse i at miskreditere os, selvom vi har lavet et rigtig stort og grundigt stykke arbejde med nogle fagligt kyndige eksperter. 54 milliarder kroner kan man jo reparere samtlige sygehuse og børnehaver for, det er et vanvittigt højt tal.
Foreningen Øresundsborger kræver derfor, at der nu bliver lavet en uvildig undersøgelse af, hvordan regnskaberne hænger sammen. På den måde kan man også finde ud af, om det er muligt at sætte priserne på broen ned:
- Øresundsbroen kommer med nogle postulater, der er umulige at eftertjekke. Derfor foreslår vi, at der bliver lavet en uafhængig revisionsrapport, der ser på den gennemsnitlige omkostning for broen, så det også kan skabe grobund for flere operatører, der kan være med til at skabe konkurrence, siger Lars Hougaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik