Oplevelsessteder står til at lukke: Biografer undrer sig, mens Tivoli holder vejret

Flere medier erfarer, at forlystelsesparker og alle biografer i hovedstadsområdet midlertidigt bliver lukket ned. Et tiltag, der vækker undren hos biografernes brancheforening.

Oplevelsesbranchen i hovedstadsområdet er hårdt ramt, både af restriktioner og færre gæster. Nu står de til at skulle lukke helt over julen. Det er erfarer flere medier.

På et pressemøde klokken 12 forventes det, at statsministeren vil præsentere en stribe nye corona-restriktioner, der vil omfatte 38 kommuner - heraf alle kommunerne i TV 2 Lorrys sendeområde undtagen Stevns.

Ifølge flere medier skal biografer og teatre lukke, og det samme skal zoologiske haver og forlystelsesparker i de berørte kommuner.

Biografer: Det undrer mig

quote Nu har vi endelig fået snuden op over vandet igen, og så bliver vi hevet ned på bunden igen. Det giver en følelse af træthed.

Lars Werge, direktør i Danske Biografer

Hvis biograferne skal lukke midlertidigt, vil det få langvarige konsekvenser, mener direktøren for biografernes brancheforening, Lars Werge.

- Vi er så småt begyndt at se, at folk er ved at være trygge ved at gå i biografen igen. Hvis statsministeren melder ud, at biograferne skal lukke, vil det tage tid, før folk igen mener, at det er trygt at gå i biografen, også selvom de åbner op igen efter noget tid, siger han.

Han fortæller, at biograferne har været hårdt ramt af corona-pandemien, blandt andet fordi de ikke må have ligeså mange biografgæster ad gangen, som de plejer.

Biograferne har dog oplevet en stigende efterspørgsel i løbet af efteråret, blandt andet på grund af filmen "Druk".

- Hvis vi skal lukke, vil biografer føle det som fire skridt baglæns. Nu har vi endelig fået snuden op over vandet igen, og så bliver vi hevet ned på bunden igen. Det giver en følelse af træthed, siger han og tilføjer:

- Hvis vi bliver omfattet af nye restriktioner, vil jeg undre mig. Jeg har ikke noget kendskab til, at nogen er blevet smittet i en biograf.

Tivoli holder vejret før pressemøde

Flere medier erfarer, at også forlystelsesparker nu kan se frem til en nedlukning allerede fra den 9. december.

Det vil også få indflydelse for Tivoli i København, hvor det traditionsrige Jul i Tivoli netop nu er åbent.

Ifølge pressechef Torben Plank afventer Tivoli netop nu udmeldingerne fra pressemødet klokken 12.

- Vi kan ikke sige noget, før vi ved, hvad der bliver præsenteret på pressemødet. Vi har en task force, som sætter sig ned og ser på, hvad vi i Tivoli gør, hvis vi rammes af restriktioner, siger Torben Plank til TV 2 Lorry.

Han oplyser desuden, at Tivolis reservationssystem, som haven implementerede efter genåbningen, har været en stor succes.

- Men hvis det er en genlukning, der skal til, så er det det, vi gør, siger pressechefen.

Tivoli set fra oven.
Tivoli set fra oven.
Foto: Nicolas Cosedis

Teatre må tage ansvar

Teaterdirektør i Aveny-T på Frederiksberg, Jon Stephensen, er okay med, hvis man lukker teatre i forbindelse med de restriktioner, der præsenteres på et pressemøde klokken 12.00. 

- Vi er nødt til at anerkende, at når man lukker ned, falder smittetallene. Og jeg synes, at teatrene må være med til at tage det ansvar. Vi er så tæt på en vacine, og jeg synes, det er rædselsfuldt at tænke på, at mennesker kan dø, fordi vi insistererer på at holde åbent, siger han til TV 2.

Han håber dog, at der er kompensation på vej:

- Det er ikke fordi, det ikke gør ondt. Men jeg accepterer, at det er nødvendigt. Og vi skal nok overleve på den eller anden måde, siger Jon Stephensen til TV 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere