De danske kyster byder på mange muligheder for at smage på den danske natur. I denne uge giver vi dig inspiration til en kulinarisk oplevelse, hvor du både kan lave noget god mad og få en masse frisk luft i det fri.
Sammen med Andreas Kvist, der er biolog hos WWF Verdensnaturfonden, kan du i lære at lave et lækkert focaciabrød med savtang og snegle.
Nu tænker du sikkert, at det lyder en smule avanceret med både hjemmebag, tang og snegle, men det behøver det faktisk ikke at være. Tangen kan du finde langs den danske kyst, sammen med en lang række af forskellige snegle, som du sagtens kan bruge til madlavning.
Opskrift på hjemmebagt focaccia med savtang og snegle:
Sneglene kan du lede efter, ved at kigge under de mange sten i vandkanten. Så det er bare at smøre ærmerne op og lad hænderne lede.
Tangen, som du skal bruge, kan du helst selv vælge. Vi bruger her savtang, der kan kendes på de små takker på bladet, men du kan sagtens også bruge klørtang eller blæretang, de kan sagtens også spises.
Du kan selvfølgelig selv vælge om, hvorvidt du vil ud i naturen og lave dit brød, eller om du vil bage det hjemme i køkkenet. Tangen og sneglene kan du samle i det fri, og derefter tage det med hjem i køkkenet. Fremgangsmåden er helt den samme, uanset om du gør det i det fri eller derhjemme.
God fornøjelse!