Oplev i weekenden: Smag på den danske kyst med TV2 Lorry

I denne uge kan du lære at lave et lækkert og friskt focacciabrød med savtang og havsnegle, direkte fra det danske farvand.

 De danske kyster byder på mange muligheder for at smage på den danske natur. I denne uge giver vi dig inspiration til en kulinarisk oplevelse, hvor du både kan lave noget god mad og få en masse frisk luft i det fri.

Sammen med Andreas Kvist, der er biolog hos WWF Verdensnaturfonden, kan du i lære at lave et lækkert focaciabrød med savtang og snegle.

Nu tænker du sikkert, at det lyder en smule avanceret med både hjemmebag, tang og snegle, men det behøver det faktisk ikke at være. Tangen kan du finde langs den danske kyst, sammen med en lang række af forskellige snegle, som du sagtens kan bruge til madlavning.

Opskrift på hjemmebagt focaccia med savtang og snegle:

Ingredienser:

  • 240 g mel
  • ½ tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl frisk, hakket savtang (mere eller mindre fungerer også fint og hvor fint man hakker er helt op til ens egen smag)
  • 15-20 snegle per person
  • Olie til stegning

 

Fremgangsmåde:

Start med at samle frisk savtang i den vanddybde, som gummistøvlerne tillader. Gå efter det lyse savtang – det er ’jomfrutangen’, som har den bedste smag og konsistens. Hak tangen.

 

Lun vandet og put derefter gær i det lune vand. Snit tangen ud i små stykker, og bland det i. Tilsæt derefter mel, salt og sukker. Lad dejen hæve i 30-45 minutter. I mellemtiden kan du gå på jagt efter nogle snegle. Når brødet er færdighævet skal det bages på en varm stegepande, fem minutter på hver side. 

 

Til sneglene skal du koge noget vand i en gryde. Lad sneglene koge i fem minutter. Derefter skal du bruge en tandstik eller lignende til at fjerne sneglen fra dens skal. Når man har fjernet dem skal man blot fjerne et lille låg på toppen af sneglen, som bare kan fjernes med hænderne.

Sneglene kan du lede efter, ved at kigge under de mange sten i vandkanten. Så det er bare at smøre ærmerne op og lad hænderne lede.

Tangen, som du skal bruge, kan du helst selv vælge. Vi bruger her savtang, der kan kendes på de små takker på bladet, men du kan sagtens også bruge klørtang eller blæretang, de kan sagtens også spises.

Andreas med savtangen, som bruges til brødet. Foto: TV2 Lorry.
Andreas med savtangen, som bruges til brødet. Foto: TV2 Lorry.

Du kan selvfølgelig selv vælge om, hvorvidt du vil ud i naturen og lave dit brød, eller om du vil bage det hjemme i køkkenet. Tangen og sneglene kan du samle i det fri, og derefter tage det med hjem i køkkenet. Fremgangsmåden er helt den samme, uanset om du gør det i det fri eller derhjemme. 

God fornøjelse!

Den kulinariske oplevelse giver ikke kun en glad mave. Den giver også en række sunde fordele for kroppen. Foto: Morten Raarup

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik