Oplev i weekenden: Gangsterdrama, magisk skraldespand og et levende landskab

Denne weekend byder på oplevelser med meteoritter, en sjov fortælling om genbrug og udstilling om plastikforurening i Lorryland. Du kan også tage i teatret og se forestilling om legendarisk gangsterduo.

Vi går ind i weekend nummer to i år 2020, men heldigvis er alt ved det gamle: kedeligt januarvejr og nytårsløfter, der må vente til næste år.

Men vigtigst af alt er der stadig mange interessante weekendoplevelser for hele familien.

I samarbejde med Børn i Byen har vi fundet fem fede og finurlige ting at lave i Lorryland den kommende weekend.

En rejse gennem tid og rum  

Foto: Gert Brovad, Statens Naturhistoriske Museum
Foto: Gert Brovad, Statens Naturhistoriske Museum

Oplev en lille del af det uendelige univers, når Geologisk Museum åbner dørene for udstillingen Meteoritter – En rejse gennem tid og rum.

På udstillingen kan du komme helt tæt på de spændende og flotte rumsten. Samtidig kan du også lære lidt om de forskellige meteoritters opbygning samt forstå, hvad forskere kan få ud af stenene.

Du kan blandt andet se Ejby-meteoritten, der stammer fra det største meteoritfald i Danmark, med en vægt på ni kilo. Du kan også se den største meteorit i deres samling, nemlig den grønlandske Agpalilik-meteorit, der vejer mastodontiske 20 ton. Så her er der en masse forskellige meteoritter, du kan få lov til at føle på og lære om.

Hvor og hvornår

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, København K. Lørdag den 11. og søndag den 12. januar. Fra klokken 10 til klokken 17 begge dage. Entre for voksne er 105 kroner. For børn (3-17) samt studerende er prisen på 50 kroner.

Læs mere her.

Levende Landskab? Fremtidens natur i plastik

Foto: Mads Højbjerg
Foto: Mads Højbjerg

Plastikken er overalt.

Den fylder mere og mere, og forurener og forandrer vores natur. Men hvad med fremtiden? Bliver den overrendt med plastik?

Udstillingen "Levende Landskab?" er inspireret af de islandske bjerge, og skal være med til at skabe et utopisk fremtidsblik på, hvor meget plasten kan fylde i fremtidens natur.

"Levende Landskab?" er skabt i samarbejde med forfatteren Einar Mar Gudmundsson og biologen Gudmunddur Gudmundsson. Formålet er, at hylde naturen ved at genskabe den i plastik og inkorporere lyd, lys og litteratur. Udstillingen henvender sig til børn og voksne i alle aldre, så det er derfor en interessant og spændende måde at lære om plastikforurening.

Hvor og hvornår

Officinet, Bredgade 66, 1260 København K. Lørdag den 11. og søndag den 12. januar, begge dage fra klokken 12 til klokken 16. Udstillingen er gratis.

Læs mere her.

Finurlig fortælling om genbrug i børnehøjde

Foto: Skrot og Tuti
Foto: Skrot og Tuti

Genbrug kan være et kedeligt, men dog vigtigt emne at tage fat i.

Specielt for de yngste i familien kan det være en kedsommelig affære at lære noget om. Men det vil Skrot og Tuti lave om på. 

Forestillingen Skrot og Tuti og den Magiske Skraldsespand handler om baggårdskatten Skrot og hans bedste ven, Tuti.  

De elsker at synge og spille musik, og de kigger også ned i den Magiske Skraldespand, der altid indeholder ting, som nogen kan bruges til noget. Fortællingen om genbrug bindes sammen af 10 kendte børnesange, og publikum får udleveret “rytmeæg”, så alle har mulighed for at spille, synge og danse med til sang og musik.

Hvor og hvornår

Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg. Søndag den 12. januar. Der er forestilling både klokken 11 og klokken 14. En billet koster 50 kroner.

Læs mere her.

Gangsterdrama på de skrå brædder

Foto: Betty Nansen Teatret
Foto: Betty Nansen Teatret
Foto: Betty Nansen Teatret

Har I mod på at opleve et nyfortolket gangsterdrama udfoldet på en teaterscene?

På Betty Nansen Teatret opfører de nu fortællingen om det amerikanske gangsterpar, Bonnie og Clyde. Parret raserede under depressionen i USA tilbage i 1920’erne, og blev berømte og berygtede for at røve banker og hærge de amerikanske landeveje.  

Den spændende og fascinerende fortælling om forbryderparret fortolkes på ny gennem en fusion af ballet og taleteater. Med elementer fra begge verdener har koreograf og instruktør, Signe Fabricius, skabt en rå og livlig fortælling om kærlighed, jagten på frihed og den evige flugt fra politiet.

Forestillingen er passende for voksne og børn fra 11 år og op.

Hvor og hvornår

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C. Lørdag den 11. januar. Forestillingen starter klokken 16. Billetter koster fra 115 kroner og op.

Læs mere her.

Cirkusleg på Cirkusmuseet

Foto: Cirkusmuseet
Foto: Cirkusmuseet

Nu kan familiens yngste prøve kræfterne af på cirkusscenen, når Cirkusmuseet holder cirkusleg for de yngste. Det sker nu på søndag.

Her kan familiens yngste udbasunere de skjulte cirkustalenter i en række klassiske cirkusdiscipliner. I kan blandt andet prøve at gå balancegang, svinge rundt i en trapez eller prøve hånd-øje-koordinationen af med en omgang jonglering.

Når de yngste har udlevet deres indre cirkusartist, kan hele familien bagefter tage på opdagelse rundt omkring på museet.

Samlingen af cirkusartefakter er Nordeuropas største af sin art, og består af intet mindre end 110.000 forskellige effekter. Der er blandt andet tusinde billeder og plakater, kostumer og rekvisitter, personlige notesbøger, cirkusprogrammer samt avisudklip. Så Cirkusmuseet i Hvidovre byder på oplevelse for hele familien.

Hvor og hvornår

Cirkusmuseet i Hvidovre, Hovedporten 6, Hvidovre. Cirkusmuseet har åbent både lørdag den 11. og søndag den 12. januar. Cirkusleg foregår dog kun om søndagen, fra klokken 11 til klokken 12.30. Resten af museet har åbent fra klokken 10 til klokken 15 begge dage.

Læs mere her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere