Oplev i weekenden: Dyreolympiade og familiehygge

I denne weekend byder vi på to sjove og hyggelige aktiviteter, som I kan nyde i den kommende weekend.

Efterårsvejret er i den grad over os, og i takt med at det bliver koldere, bliver dagene også kortere. Men I kan heldigvis stadig komme ud at nyde vejret og naturen, selvom solen går tidligt i seng.

Når det er blevet så gråt og kedeligt, så er det vigtigt at bevæge sig, men også vigtigt at komme ud at slappe af i naturen. Derfor har vi været i Frederiksberg Have og har fundet på to gode idéer, som I kan lave i forlængelse af hinanden.

Sammen med naturvejleder Martin Keller, kan I nemlig komme ud at lave dyreolympiade, med efterfølgende afslapning i jeres egen, hjemmelavede hyggebase.

Men først til dyreolympiaden. Det er altid en sjov aktivitet at få bevæget sig rundt i den danske natur, og I kan sagtens gøre det til et miniaturelængdespring, blandet sammen med et sjovt dyretwist. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Man kan rigtig hygge blandt træerne og buskene.
Man kan rigtig hygge blandt træerne og buskene.

Det eneste I skal sørge for, er at finde nogle ispinde (altså bare selve pinden) og printe nogle billeder ud af nogle dyr, så I kan lave små skilte med dyrene på. I skal også bruge et målebånd til opmåling.

Så kan I lave en lille atletikbane, hvor I måler og placerer de forskellige skilte med dyr på, for at se hvor langt I kan springe. Vi har målt banen efter følgende dyr:

  • Skrubtudsen på 20 cm,
  • Springfrøen 2 meter
  • Ræven 3.5 meter
  • Egernet på 4 meter
  • Sneleoparden på 12-15 meter

Så er det bare at se, hvem der kan vinde guld, sølv og bronze i dyrelængdespring!

Når roen har lagt sig

Når I har fundet de bedste dyrelængdespringere i familen, kan I bevæge jer videre for at finde nogle træstammer eller fældede træer, for at lave en lille hyggebase mellem træer og buske.

I skal huske at medbringe puder, en termokande med varmt vand og noget pulverkakao, så I rigtig kan sidde og hygge.

Det magiske ved en hyggebase er, at man kan sidde og nyde naturens ro og idyl, selvom man sidder midt i Frederiksberg Have.

Her kan I sidde og nyde eftermiddagen, uden hverdagens stress og jag med biler der dytter, smartphones der ringer og folk der larmer.

Det er et, for mange, tiltrængt afbræk fra storbyen, som man kan nyde midt i storbyen! Det er noget af det, som gør Københavns så skøn.

Så denne weekend byder på både sjov og spas, og på hygge i naturen. Har I brug for flere sjove og hyggelige ideer til weekendaktiviteter, så kan I læse mere her og her.

God weekend!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Ishøj Teater

Nedslidt børneteater får kæmpe milliondonation

170147861_279410660351033_3464693766962714159_n

To magnetfiskere gør opsigtsvækkende fund fra 1943

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere