Oplev i vinterferien: Børnemusikfestival, LEGO World og Rundetaarn i børnehøjde

Kom til Børnemusikfestival på Amager, LEGO World udstilling i Bella Centret eller oplev Rundetaarn i børnehøjde.

Vejret har bestemt ikke været med os i vinterferien, men det skal ikke stoppe os!

De sidste dage i vinterferien skal selvfølgelig nydes ude i Lorryland sammen med familien. Vi har, sammen med Børn i Byen, endnu engang fundet syv sjove og seje oplevelser, som I kan opleve i vinterferiens sidste dage.

Amager Børnemusikfestival – Slå jer løs til sjov og musik på Amager

Musikeren Wafande på scenen til Børnemusikfestival Amager. Foto Vibeke Nathalie Nielsen/Børnekulturhus Amar
Musikeren Wafande på scenen til Børnemusikfestival Amager. Foto Vibeke Nathalie Nielsen/Børnekulturhus Amar

Igen i år arrangerer de forskellige kulturhuse på Amager musikfestivalen Amager Børnemusikfestival.

Her kan hele familien opleve sjove og fede koncerter, som I selvfølgelig kan danse og synge med til. I kan blandt andet opleve den danske dancehallmusiker og DJ, Ras Money, der kommer og spiller en masse sjov og fed musik i Børnekulturhus Ama’r.

I kan også opleve den medrivende børneforestilling, Borte, der handler om, at miste nogen eller noget man er glad for. Det stærke emne bliver fortalt på en børnevenlig og spændende måde, så alle kan være med og høre den gribende fortælling. Borte foregår i Kvarterhuset på Jemtelandsgade. Til Amager Børnemusikfestival kan I altså opleve lidt af hvert.

Hvor og hvornår

Koncerterne foregår i forskellige kulturhuse på Amager. Læs mere om arrangementerne herunder.

Læs mere her.

LEGO World 2020 – Verdens største LEGO legeplads

Hvis det lyster, kan man sagtens tage en dukkert i LEGO. Foto: LEGO.
Hvis det lyster, kan man sagtens tage en dukkert i LEGO. Foto: LEGO.

Er I en familie, der ikke kan få nok af LEGO, er det her den perfekte mulighed!

LEGO World i Bella Center råder over intet mindre end 34 aktivitetsområder, som I kan boltre jer på. Her kan I komme ind i de forskellige LEGO universer. Her er områder, såsom LEGO Friends, LEGO Star Wars, LEGO DUPLO, LEGO Hidden Side og mange andre.

I kan også komme ud i det nye område med familieworkshop. Her kan hele familien løse sjove opgaver og opleve nye måder, hvorpå man kan bruge LEGO til at understøtte kreativitet og læring. Så I kan opleve en lang række forskellige og sjove oplevelser med LEGO i den kommende weekend. 

Hvor og hvornår

Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S. Lørdag den 15. og søndag den 16. februar, begge dage fra kl 10-17. Entre for en voksen er på 164 kroner. For børn op til 2 år er entre gratis.

Læs mere her.

Rundetaarn i Børnehøjde – Oplev det historiske tårn gennem børnefortællinger

En af de mange spændende fortællinger. Foto: Rundetaarn.
En af de mange spændende fortællinger. Foto: Rundetaarn.

Et af Københavns stolteste varetegn, det 41 meter høje Rundetaarn, fejrer dets historie med en oplevelse for hele familien!

Igennem flere forskellige fortællinger omkring de dyr, der har knyttet sig til Rundetaarn, bliver tårnets historie fortalt, så selv de mindste i familien kan være med. I kan blandt andet høre om hunden med øjne så store som Rundetaarn, der vogter en skat af guldmønter.

I kan også komme på en spændende skattejagt eller opleve H.C. Andersens berømte eventyr, Fyrtøjet, opført som et dukketeater. Børnene kan også selv prøve kræfter med dukketeater, ved at skabe figuer til teatret i Rundetaarns værksted. Så her både plads til fantasi, historier og leg for hele familien.

Hvor og hvornår

Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København K. Lørdag den 15. og søndag den 16. februar, begge dage fra kl 10-18. Billet er almindelig entre til Rundetaarn. For en voksen er entre på 25 kroner. For børn i alderen 5-15 år er entre på 5 kroner.

Læs mere her.

Vinterferie på Nationalmuseet – Få gang i museet med kedsomhedsknapperne

Den skinnende kedsomhedsknap. Foto: Nationalmuseet\n
Den skinnende kedsomhedsknap. Foto: Nationalmuseet\n

Ønsker du nogle gange, at du kunne vække nogle af udstillingerne til live, når du går rundt på et museum?

I vinterferien kan I få mulighed for netop dette, med Nationalmuseets kedsomhedsknapper! Et enkelt tryk på knappen, og du kan få lov til at møde de spændende personer fra udstillingerne. I kan møde Knud Rasmussen, den grønlandske polarforsker, der var leder af Thuleekspeditionerne. I kan også møde tyven, der stjal Guldhornene. Han fortæller om, hvordan har bar sig ad med tyveriet, og hvad han gjorde med hornene.

Så på Nationalmuseet kan hele familien komme ind og få en sjov, levende og anderledes museumsoplevelse med kedsomhedsknapperne

Hvor og hvornår

Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K. Lørdag den 15. og søndag den 16 februar, begge dage fra kl 10-16. Entre for en voksen er på 100 kroner. For børn under 18 er entre gratis.

Læs mere her.

Konservatorens værksted– Kom helt ind under huden på Medicinsk Museion

Konservatorens værksted. Foto: Peter Stanners.
Konservatorens værksted. Foto: Peter Stanners.

Hvordan ser vi mennesker ud, inde under huden? Hvorfor har vi mennesker knogler?

Alle de spørgsmål og mange flere kan I få besvaret, i vinterferiens sidste dage, på Medicinsk Museion. Her er børneomvisninger, hvor familiens yngste kan komme ind og lære om kroppens anatomi. Undervejs kan I indsamle små kropsdele, som til sidst former et helt menneske. Børneomvisningen er fra 12.15-13, både lørdag og søndag og er selvfølgelig for hele familien.

I kan også komme ind i konservatorens værksted, hvor I kan være med til at rense museets sarte genstande. Iført kittel og hvide handsker kan I komme helt tæt på museets artefakter. Hvis dette lyder spændende, har I mulighed for at komme på Medicinsk Museion både lørdag og søndag.

Hvor og hvornår

Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København. Lørdag den 15. og søndag den 16 februar, begge dage fra kl 12-16 Entre koster 90 kroner for en voksen. For børn i alderen 7-17 koster entre 50 kroner.

Læs mere og book tid til omvisning her.

Racehall i Taastrup – Gokartrace for hele familien

Kom med ud på banen, der er 1.250 meter lang. 
Kom med ud på banen, der er 1.250 meter lang. 
Foto: Morten Raarup/TV 2 Lorry

Er I klar til at komme ind og køre gokart på verdens største indendørs gokartbane?

Racehall CPH i Taastrup åbnede deres nye gokartbane i begyndelsen af februar. Åbningen resulterede i den imponerende titel som verdens største indendørs gokartbane. Med en længde på op til 1.250 meter og en bredde på otte meter, har I rig mulighed for at komme ud og brænde noget dæk!

Rachall har flere forskellige gokarts, som I kan komme ud i. De har standard voksengokarts, men også børnegokarts, som passer perfekt til de yngste i familien. De råder også over de såkaldte twin gokarts, så I kan sidde to i en gokart, hvis de yngste ikke er klar til at køre banen rundt selv. Er I en familie med benzin i blodet, er Racehall CPH en oplagt weekendaktivitet.

Hvor og hvornår

Racehall CPH A/S, Bondehøjvej 20, 2630 Taastrup. Lørdag den 15. Og søndag den 16. februar, begge dage fra kl 10-20. Priser starter fra 130 kroner. Se mere om priser og booking på deres hjemmeside, linket herunder

Læs mere her.

Vinterferie i Ejbybunkeren – Oplev de labyrintiske gange på Vestvolden

Operationsrummet i Ejbybunkeren. Foto:nKim Matthai Leland
Operationsrummet i Ejbybunkeren. Foto:nKim Matthai Leland

Kom med ind i den spændende og interessante bunker, Ejbybunkeren, hvor I kan opleve forskellige interaktive og digitale installationer.

I kan blandt andet høre om den spændende fortælling om Ejbybunkerens tilblivelse, benyttelsen under 2. verdenskrig eller høre om Vestvoldens historie.

De yngste i familien kan også komme ud og lede efter koldkrigsspioner i Vestvoldens mobilspil, eller være med til at forhindre 3. verdenskrig i ”Mission: Kold Krig” i Ejbybunkerens operationsrum. Børnene kan også få taget soldaterfoto i fuld uniform, så I kan få et dejligt minde med hjem fra Ejbybunkeren.

Hvor og hvornår

Oplevelsescenter Vestvolden – Ejbybunkeren, Jyllingevej 303, 2610 Rødovre. Lørdag den 15. og søndag den 16. februar, begge dage fra kl 11-16. Entre for en voksen er på 60 kroner. For børn i alderen 4-15 er entre på 40 kroner.  

Læs mere her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere