Omstridt katolsk præst sat på plads af kirken

Den katolske kirke i Danmark har sat en af dens mest omstridte præster på plads, efter at præsten har spillet en fremtrædende rolle under gudstjenester i sin kirke, til trods for at præsten er suspenderet som sognepræst på grund af anklager om seksuelle krænkelser, skriver Berlingske Tidende.

»Vi kan ikke forbyde præsten at deltage i gudstjenester i kirken på lige fod med de andre medlemmer af menigheden. Men mens han er suspenderet som sognepræst, må han ikke under gudstjenesterne have en præstelig funktion eller rolle,« siger den katolske kirkes talsmand Niels Engelbrecht.
Præsten er den af de sex-anklagede katolske præster, der er rejst flest anklager imod for bl.a. blufærdighedskrænkelse. Han har derfor siden april været suspenderet fra sit virke som sognepræst i et sjællandsk sogn. Men trods det har præsten været til stede under flere gudstjenester, hvor han bl.a. har virket som organist og stået i kirkedøren og givet hånd til menigheden. Efter Berlingske Tidende og andre medier har beskrevet dette, har den katolske kirke modtaget så mange klager, at den nu har reageret:
»Vi har fået en række henvendelser fra personer, som har klaget over den rolle, som den suspenderede præst har spillet i forbindelse med bl.a. gudstjenester. For et par uger siden har generalvikar Lars Messerschmidt, der er konstitueret sognepræst på stedet, derfor over for præsten sat nogle retningslinjer, som så at sige vil begrænse hans aktionsradius. Konkret betyder det, at Lars Messerschmidt afstikker rammerne for præstens tilstedeværelse under gudstjenesten, og om han i en nødsituation kan fungere som organist,« siger Niels Engelbrecht.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik