Øksemand idømmes ni års fængsel og udvisning

En mands økseangreb på et jobcenter i Helsingør udløser fængselsdom og derefter en billet ud af landet.

Foto: TV2/ Lorry

Det blev til ni år bag tremmer og udvisning med indrejseforbud til en 43-årig mand fra Eritrea, der angreb to ansatte med en økse på jobcenteret i Helsingør tilbage i marts.

Læs også: Kræver Øksemand udvist

Det afgjorde Retten i Helsingør tirsdag middag.

- Det er en enig domsmandsret, der har fundet tiltalte skyldig, siger dommeren.

- Retten har lagt vægt på, at tiltalte havde valgt et meget farligt våben og rettede det mod de forurettedes hoveder, samt at han til læger og politi efter overfaldet har sagt, at han havde i sinde at dræbe de to ansatte, tilføjer han.

Dommeren udtaler også, at der er lagt vægt på, at tiltalte tidligere er straffet for vold, og at der var tale om et meget groft angreb.

- Jeg er ganske godt tilfreds. Der skete jo domfældelse i overensstemmelse med min påstand, siger anklager Tina Davidsen.

Hun havde argumenteret for, at fordi manden ikke var vurderet til at være sindssyg, måtte han kunne indse, at hans handlinger kunne have resulteret i drab.

Øksemandens forsvarer Poul Ege Poulsen var til gengæld skuffet over, at dommen blev så hård.

- Jeg synes, at det er en relativ hård dom set i relation til det forløb, som er fundet sted forud for angrebet, siger han.

Den dømte øksemand har siden 2009 i længere perioder været arbejdsløs, og han var frustreret over, at jobcenteret ikke hjalp ham.

- De har behandlet mig dårligt gennem flere år. Jeg besluttede derfor, at jeg ville straffe dem, hvis jeg fik endnu et negativt svar, forklarede han i retten mandag.

Manden valgte at anke dommen med det samme og sagde, at han ville melde hele retssystemet til menneskeretsdomstolen.

- Det er udvisningen, der rammer ham hårdest. Han er overbevist om, at hvis han vender tilbage til Eritrea, så vil han blive tortureret, siger forsvarer Poul Ege Poulsen.

Udover fængsel blev manden også idømt at betale erstatning til ofrene for hans angreb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik