Øksemand amok på ansatte i Borgerservice

To medarbejdere i Borgerservice i Helsingør er kommet til skade ved overfald, men meldes uden for livsfare.

Arkiv Foto: TV 2 Lorry

Torsdag blev langtfra nogen almindelig arbejdsdag på Borgerservice i Helsingør. Ud på formiddagen forvandlede kontorlandskabet sig nemlig fra en arbejdsplads til et gerningssted.

Det skete, da en 42-årig mand kort før klokken 11 gik amok med en økse på to ansatte hos Borgerservice på Birkedalsvej i Helsingør.
Selv om en økse potentielt set kan være et livsfarligt våben, så melder politiet, at begge mænd, som blev overfaldet, er uden for livsfare.
- Vi får en anmeldelse klokken 10.42 om, at to mænd er overfaldet af en mand hos Borgerservice, fortæller pressetalsmand ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Ikke længe efter at anmeldelsen om øksemanden løber ind på politigården i Helsingør, ankommer politiet til gerningsstedet og får anholdt den formodede gerningsmand.
Han er i mellemtiden blevet overmandet af personer, som er til stede i bygningen.
- Der er tale om en 42-årig mand fra Eritrea, og han sidder nu her på stationen, siger Henrik Suhr.
De to ofre er midaldrende mænd. De bliver behandlet på sygehuset i Helsingør.

Flere medarbejdere i Borgerservice overværede overfaldet, og Helsingør Kommune har holdt krisemøde for medarbejderne, som bliver tilbudt krisehjælp.
- Det er en forfærdelig dag i Helsingør Kommune, siger jobcenterchef Mette Gregersen.
Kommunen oplyser, at overfaldsmanden er en ledig, som man i forvejen kender på jobcentret.

Sagen er det seneste eksempel på, at offentligt ansatte bliver overfaldet på deres arbejdsplads. Det får nu Dansk Folkeparti til at forlange handling fra regeringens side.
- Et naturligt forslag ville være, at man fik vagter, som man kender det fra for eksempel rådhusene, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik