Øget kontrol skal især skræmme bander

Vestegnens politi har fundet mange våben - men i hovedstaden opgør politiet ikke udbyttet af visitationszoner.

Foto: TV2/Lorry

Når Københavns Politi forlænger perioden med visitationszone, er det for at blive ved med at spøge i baghovedet hos byens bandemedlemmer.

- De skal vide, at risikoen er høj for at blive opdaget, hvis de bærer våben, fortæller politiinspektør Jørgen Skov til Ritzau.

For ham er det ikke væsentligt, om betjentene finder fem eller 50 knive hos de personer, de visiterer. Han vil hellere se en ændring i bandernes adfærd.

- Det vigtige for os er at sætte os i bevidstheden hos de personer, som ellers kunne finde på at bære våben, siger Jørgen Skov.

Ifølge ham er det især bandemedlemmer og de unge, der færdes omkring banderne, som politiet har fokus på, når de visiterer.

- Vi tager fat i banderne hver eneste dag - og nogle gange de samme personer flere gange om dagen, så de føler, at risikoen for at blive taget er høj, siger Jørgen Skov.

Selv om der har været visitationszone i København, har der alligevel været voldelige overfald med banderelationer både fredag den 8. februar og mandag den 11. I begge tilfælde var der tale om drabsforsøg.

- Vi har desværre haft et par hændelser, men vi hører fra miljøet, at det har en effekt og at det lægger en dæmper på begge sider af en konflikt, at politiet er til stede - derfor forlænger vi visitationszonen, siger Jørgen Skov.

Hos Københavns Vestegns Politi har der været visitationszone siden 12. januar. I den tid har politikredsen fundet og beslaglagt 18 skydevåben på personer, i biler eller på offentlige arealer. Der er også fundet knive, gassprays, slagvåben og ammunition.

Derimod opgør Københavns Politi ikke, hvad betjentene beslaglægger.

- Det vigtige for os er ikke, hvor mange knive eller skydevåben vi finder, men om vi kan ændre adfærden hos dem, der normalt ville bære våben, siger Jørgen Skov.

Visitationszonen i København er forlænget frem til 26. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik