Ofrene glemmes i katolsk undersøgelse

Det er ikke nok, at advokater og ministerier skal undersøge den katolske kirke. Det psykologiske aspekt mangler, lyder kritikken fra Red Barnet.

Den psykologiske vinkel kommer til at mangle, når det kun bliver et tværministerielt samarbejde og en advokatundersøgelse, der skal belyse misbrugssagerne i den katolske kirke.

Det mener Red Barnet, der langer ud efter Børnerådet, som har rådgivet den katolske kirke i, hvordan de kan sammensætte et råd til at undersøge sagerne.

- Der mangler helt klart det psykologiske aspekt i Børnerådets anbefalinger. Det er vigtigt, at ofrene får en psykologisk forløsning. Men det er umuligt, når udvalgene ikke har kompetencer til at se på, hvilke menneskelige omkostninger misbrugssagerne har haft, siger psykolog i Red barnet Kuno Sørensen til Ritzau.

Onsdag mødtes formanden for Børnerådet med den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon. Her anbefalede rådet, at en uvildig advokatundersøgelse skal fastslå omfanget og grovheden af sager om børnemisbrug.

Dernæst skal en arbejdsgruppe med medlemmer fra Socialministeriet og Justitsministeriet afdække mulighederne for at hjælpe ofre for seksuelle overgreb i den katolske kirke.

Czeslaw Kozon og resten af den katolske kirke valgte at følge forslaget fra Børnerådet.

- Vi havde gerne set, at der var psykologiske fagpersoner med i udvalgene. Konsekvensen ved denne mangel bliver, at ofrene ikke får bearbejdet deres oplevelser og der kun bliver plads til juridiske og praktiske anbefalinger, siger Kuno Sørensen.

Han håber, den katolske kirke vil høre på kritikken og inddrage psykologer i undersøgelsen, så der bliver tilføjet en børne- og psykologfaglig vinkel.

- Hvis vi ikke får en reaktion på vores kritik fra den katolske kirke, vil vi indkalde til en dialog med dem, siger Kuno Sørensen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere