Ofre i Amagersag fik uhyggeligt valg

Voldtægtsofrene i Amagersag fik valget mellem at blive voldtaget vaginalt eller oralt, fortæller de i retten.

Pest eller kolera. Sådan betegner man i daglig tale et noget nær umuligt valg. Men i sagen mod Amagermanden kom det fredag i Københavns Byret frem, at voldtægtsofrene skulle vælge mellem noget mindst lige så uhyggeligt.
      Vaginalt samleje eller oralsex - begge dele under tvang og derfor omfattet af straffelovens bestemmelse om voldtægt. Det var det valg, som gerningsmanden i sagen gav sine ofre.
      Voldtægtsofrene har undervejs i sagen vidnet for lukkede døre. Derfor var det først fredag under anklagernes procedure, at dele af deres forklaring kom frem.
      Blandt andet kom det frem, at den 24-årige kvinde, som den 3. maj 2005 blev voldtaget i sit værelse på Amagerkollegiet fik valget mellem vaginal voldtægt og "noget andet".
      Ifølge anklagemyndigheden begik Amagermanden dog både vaginal og anal voldtægt, så noget reelt valg har der næppe været tale om. Pigen blev voldtaget flere gange gennem to timer.
      Under en firedobbelt voldtægt af to 14-årige piger, en 15-årig pige og en 23-årig kvinde i en villa på Ingolfs Allé fik ofrene også lov at vælge.
      Gerningsmanden gav dem et valg om, hvem der skulle først, og ofrene blev også spurgt, om de ville tages vaginalt eller oralt.
      I forbindelse med voldtægterne på Ingolfs Allé kommenterede gerningsmanden også pigernes oralsex og kommenterede, hvem der var bedst.
      Det kom også frem ved fredagens retsmøde, at gerningsmanden i sagens øvrige voldtægtsforhold havde kommenteret, om ofrene var gode til oralsex eller ej.
      Med fredagens retsmøde er anklagemyndigheden færdig med sin procedure i sagen. Nu mangler forsvarer Jakob Lund Poulsen at holde sin procedure.
      Det skal ske torsdag den 15. december, og herefter skal retten votere. Der ventes dom i sagen den 22. december.
      /ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere