Offers blod fundet på bandemedlems sko

Da politiet stødte på bandemedlemmer efter overfald, stak flere af. Men aflytning førte til flere anholdelser.

Umiddelbart efter et groft overfald og røveri på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter, stødte en politipatrulje en sen aften i februar tilfældigvis på tre biler i kortege i bydelen Tingbjerg.

Ifølge politiet befandt de 11 mænd, som i dag står tiltalt for overfaldet, sig i bilerne. Men da betjentene bragte dem til standsning, nåede de kun at få fingrene i fire af dem. De andre stak af.

Det fortæller anklager Kia Reumert onsdag i Retten på Frederiksberg, hvor der netop er taget hul på sagen omhandlende 11 medlemmer af banden Loyal to Familia.

Overfaldet var planlagt

En af de tilbageholdte, 22-årige SK, havde blod på sine sko, mens en anden tabte to hvide iPhones på jorden. Den ene telefon var der blod på, og den anden ringede konstant.

Blodet på skoene er siden blevet analyseret og stammer fra det ene af sagens to ofre med en sandsynlighed på en til 1.000.000, oplyser anklageren.

I Tingbjerg tog den ene betjent telefonen, som ringede, og i den anden ende var en bekymret kæreste til et af de to ofre for overfaldet.

Overfaldet fandt sted 8. februar og var tilsyneladende planlagt på forhånd. Her kom to mænd ifølge politiet kørende i en bil, der pludselig blev omringet af tre biler.

Tiltalt efter bandeparagraf

En større gruppe mænd sprang ud af bilerne og gik løs på de to ofre, som blev berøvet og overdænget med slag og spark, ligesom den ene blev stukket adskillige gange med kniv.

Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale efter den særlige bandeparagraf, der giver mulighed for at fordoble straffen for visse forbrydelser, hvis de er begået i forbindelse med et opgør mellem to bander.

Tekniske undersøgelser har vist, at der er var blod fra et af ofrene på en kniv og på en Maglite-lommelygte.

I en af de tre biler, en sølvgrå Mercedes, en sort Mercedes stationcar og en sort Audi, blev det ene offers pung fundet i en af bilerne.

I tiden efter episoden i Tingbjerg iværksatte politiet blandt andet telefonaflytning af den formodede leder af Loyal to Familie, den 27-årige SK, der også er tiltalt i sagen. Det førte til de i alt 11 anholdelser.

Anklager Kia Reumert kræver fire af de tiltalte udvist af Danmark for gentagne tilfælde af grov kriminalitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere