Klar med rentefrit lån: Skal hjælpe mindre virksomheder med at overleve

Ny ordning skal forbedre små og mellemstore virksomheders overlevelsesmuligheder, siger finansminister.

Regeringen laver en ny låneordning, der skal holde hånden under små og mellemstore virksomheder.

Det vil polstre virksomhederne med op til 35 milliarder kroner, oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde torsdag formiddag. 

Tiltaget skal ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) begrænse tabene og gøre virksomhederne i stand til hurtigt at komme i gang med produktionen på den anden side af coronakrisen.

- På denne baggrund tager regeringen i dag initiativ til en ny låneordning for små og mellemstore virksomheder.

- Ordningen forbedrer overlevelsesmulighederne for små og mellemstore virksomheder, der kan have vanskeligt ved at opnå lån i banken, siger han i en pressemeddelelse.

Moms bliver tilbagebetalt

Konkret er det den moms, som virksomhederne har indbetalt i marts, der vil blive tilbagebetalt som et lån. Lånet vil være rentefrit og skal tilbagebetales 1. april 2021.

SMVdanmark, som er erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, opfordrede tidligere torsdag til nye hjælpepakker.

Uden ny hjælp vil det medføre en "massedød blandt selvstændige, iværksættere og små og mellemstore virksomheder", lød det fra erhvervsorganisationen.

Små virksomheder siger tak

Tilbagebetalingen af moms luner hos de små og mellemstore virksomheder, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, i en pressemeddelelse. 

- Dette initiativ hjælper i særlig grad de SMV'er der er kommet ekstra i klemme fordi de ikke kan få lån i banken. Jeg vil derfor takke regeringen for at lytte, siger han, og opfordrer regeringen til yderligere tiltag, hvis ikke små og mellemstore virksomheder må lukke. 

-  Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 pct. af omsætningen og hvert femte kan ikke betale regningerne lige nu og her.

- Der er både et akut behov for likviditet lige nu og her. Og så bliver vi nødt til at hjælpe de mange virksomheder, som lige nu får meget begrænset hjælp, siger Jakob Brandt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere