Nyt til de blinde og ordblinde: Nu kan du lytte til vores artikler

TV 2 Regionerne har netop lanceret et nyt tilbud til blinde, svagtseende og ordblinde, der kan have svært ved at læse artiklerne.

Fra i dag er det muligt med et enkelt klik at lytte til alle artikler her på TV 2 Lorrys hjemmeside, som ord for ord bliver læst op af en robot.

quote Det virker jo rigtig godt, og den læser artiklen fint op. Andre skærmlæsere læser også streger op, og det er rart, at det ikke er tilfældet her

Henrik Jensen, Dansk Blindesamfund

Den nye læserobot er kommet til verden, efter at der har været bred enighed blandt TV 2 Regionerne om, at der skulle afprøves en service, der giver brugerne mulighed for at få læst vores artikler op.

- Vi har sammen med de øvrige TV2-regioner prioriteret at gøre vores artikler endnu mere tilgængelige for de mennesker, som vi indtil nu har haft svært ved at levere vores skrevne online nyheder til, siger Morten Kjær Petersen, direktør hos TV 2 Lorry.

- Som et public service-medier er det vores opgave at levere nyheder til mange så mange som muligt –det kan vores nye robot nu hjælpe os med. Vi håber, at de ordblinde og svagtseende vil tage godt imod den, han.

I Danmark skønnes 6,5 procent af befolkningen at have en eller anden grad af ordblindhed. Derudover har ca. 65.000 danskere et alvorligt synshandicap.

TV 2 Lorry har fået kredsformand Henrik Jensen fra Dansk Blindesamfund i København til at afprøve oplæsningen, og han er meget positiv.

"Det virker rigtig godt"

- Det virker jo rigtig godt, og den læser artiklen fint op. Andre skærmlæsere læser også streger op, og det er rart, at det ikke er tilfældet her. Vi efterspørger ofte, at artikler bliver gjort mere tilgængelige, så jeg er glad for muligheden og skal til at læse flere artikler på jeres hjemmeside, siger Henrik Jensen.

Det er ret simpelt at få læst en artikel op: 

Alt du skal gøre er at klikke på den givne artikel, og under det første billede finder du ikonet. Hvis du ikke lige så det, kan du bare scrolle lidt op igen – og få læst denne artikel op.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan det ser ud.

 
 

Oplæsnings-robotten kan godt have lidt svært ved at udtale nogle ord korrekt, men det retter vi til løbende, når vi støder på ord, der ikke lyder ordentligt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Line Baun Danielsen

playNul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

katten charlie genforenet med ejer efter fem år

Katten Charlie forsvandt for fem år siden – nu er han endelig forenet med sin ejer igen

Nordsjællands Hospital

Hospital fjerner en omstridt formulering fra folder til kommende forældre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere