Nyt skyderi i København: Skud affyret mod kiosk

Ingen personer blev tilsyneladende ramt i skudepisode. Afbrændt flugtbil fundet forladt få minutter efter.

Der er natten til søndag blevet affyret adskillige skud i den københavnske bydel Tingbjerg. Ingen personer er ramt, siger Københavns Politi, som hurtigt sendte betjente ud på stedet.

Skuddene blev løsnet af ukendte gerningsmænd på Ruten, og projektilerne har ramt en kiosk. Derudover er det foreløbigt sparsomt med oplysningerne i sagen fra Tingbjerg, der ofte plages af uro og skudepisoder.

- Der er afgivet nogle skud ude på stedet. Det er rimelig mange, og vi er lige nu ved at tælle op, hvor mange det er. Men ingen er ramt, og ingen er kommet til skade, fortæller vagtchef Kim Nicholsen fra Københavns Politi.

Politiet vil ikke udelukke, at skudepisoden har forbindelse til bandekonflikten, som siden nytår er blusset op i det storkøbenhavnske område, hvor der har været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade.

Den formodede flugtbil blev kort før klokken 1 - få minutter efter skuddene blev affyret - fundet delvist udbrændt på Klausdalsbrovej i Bagsværd.

- Der er tale om en Ford Mondeo, der blev meldt stjålet i Nordsjælland i midten af april. Den er lettere brandskadet, så vi håber på, at vores teknikere muligvis kan finde nogle brugbare spor, siger Kim Svenningsen, vagtchef ved Vestegnens Politi.

Den optrappede bandekonflikt har ført til, at Rigspolitiet i marts besluttede at udløse en ekstraordinær bevilling på 10 millioner kroner til Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

I januar blev en 19-årig mand dræbt af skud i Høje Gladsaxe, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Adskillige andre er blevet såret.

En af spillerne i konflikten er indvandrerbanden Loyal To Familia (LTF), som er en forholdsvis ny bande med op mod 60 faste medlemmer.

De holder hovedsageligt til omkring Blågårds Plads på Nørrebro og i netop Tingbjerg, men også i Skovlunde og Kokkedal i Nordsjælland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik