Nyt skærmdesign på togstationer er kulminationen på flere års arbejde

Togrejsende bliver fremover serveret informationer om togafgangene på en ny måde.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

01:06

Det nye design blev allerede før sommerferien rullet ud til jyske og fynske stationer. Nu er turen så kommet til Østdanmark.

1 af 2

DSB og Banedanmark indfaser et nyt skærmdesign på togstationerne i Østdanmark.

Som noget nyt vises togets ankomsttider på alle efterfølgende stationer på ruten, ligesom det nu bliver nemt at finde cykelvognen eller døre med let adgang for kørestol, barnevogn eller cykel ved hjælp af ikoner på skærmen.

Blandt forbedringerne er også, at skærmen tæller ned til afgang, så man kan se, at toget snart skal køre, som vi kender det fra S-togene i København.

Det nye skærmdesign gør det lettere at se, hvor på perronen man som passager skal placere sig for at komme i den vogn, man har pladsbillet til.

Her ses det nye skærmdesign. Foto: TV 2 Lorry

Det er derfor også en hjælp på stationer, hvor der kan være mange passagerer i en tid med krav om, at vi skal holde afstand.

- I den situation, vi er i lige nu, betyder det at stå det rigtige sted på perronen, at man ikke skal bevæge sig gennem toget. Derved får man nemmere ved at holde afstand, siger Pernille Jørgensen, trafikinformationschef hos Banedanmark.

Kulminationen på flere års arbejde

De nye tavler er kulminationen på flere års arbejde – dels med at udvikle softwaren bag – men også med at tage imod ønsker fra kunder og pendlerforeninger.

- Den store forskel på skærmene nu i forhold til tidligere er brugen af grafik, hvor det er nemmere at orientere sig om, hvor på perronen man er, og hvor toget holder, så man kan stille sig det rigtige sted i forhold til den vogn, man skal ind i, siger Pernille Jørgensen.

I denne uge kommer det nye design til stationer på Kystbanen samt på strækningen mellem Valby, Ny Ellebjerg og Københavns Lufthavn. Foto: TV 2 Lorry

Det nye design blev allerede før sommerferien rullet ud til jyske og fynske stationer.   

I denne uge kommer det nye design til stationer på Kystbanen samt på strækningen mellem Valby, Ny Ellebjerg og Københavns Lufthavn, og udrulningen afsluttes på Københavns Hovedbanegård mandag den 5. oktober.

Hvis man er spændt på at se det nye skærmdesign i funktion, kan man tage et kig på app'en Din station eller trafikinformationssiden dinstation.dk, der er bygget op i tilpassede versioner af det nye design.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik