Nyt krav om erstatning for smitte i svømmehal

Endnu et krav om erstatning for sygdom eller livsvarige skader rammer Helsingør Kommune efter fundet af den massive forekomst af legionella-bakterier i Helsingør Svømmehal i 2009. Borgmester afviser at udtale sig om sagen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Legionella-inficeret vand i brusekabinerne i Helsingør Kommunes Svømmehal kostede i 2009 en rask og rørig 72-årig mand livet, en i dag 75-årig svømmer blev lænket til en kørestol og en mindst en række svømmere blev hårdt ramt af legionærsyge.

Sidste år fik en den 75-årige svømmer tilkendt ret til en erstatning på 200.000 kroner ved en civil retssag ved Retten i Helsingør. Nu er har endnu et erstatningskrav på vegne af en anden legionella-smittet sendt afsted til Helsingør Kommune. Det bekræfter advokat Svend Aage Helsinghoff fra Advocare i Aarhus over for Frederiksborg Amts Avis.

Politikerne skal nu drøfte sagen på et lukket møde mandag, og kommunens administrative topledelse mener ligesom forud for den seneste sag ikke, at kommunen er erstatningspligtig. Det sidste mente Retten i Helsingør derimod sidste år i august klart var tilfældet, hvor konklusionen blandt andet var, at ansvaret særligt var tilstede, da der ikke var blevet taget prøver af vandet i varmtvandsanlægget siden 2008.

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V) ønsker ikke på nogen måde at forholde sig til sagens juridiske eller etiske aspekter.

- Det er en lukket sag, som vi skal drøfte på vores møde i Økonomiudvalget på mandag, det er min eneste kommentar, siger Johannes Hecht-Nielsen(V) til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere