Nyt kæmpehul i kassen i København

Ringere service i de københavnske daginstituioner og højere takster kan blive konsekvensen af et nyt underskud på 70-100 mio. kroner i børne- og ungdomsforvaltningens foreløbige regnskab for 2009. Det skriver Berlingske.dk.

Så er den gal igen. Den skandaleramte københavnske Børne- og Ungdomsforvaltning kan allerede nu konstatere, at 2009 ender med et stort underskud på mellem 70 og 100 millioner kroner. Det sker blot et par måneder efter, at københavnske forældre blokerede børnenes daginstitutioner i protest på varslede besparelser.

Og nu erkender børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S), at det vil blive uhyre vanskeligt at finde nye besparelser, som ikke rammer de københavnske børn.

- Jeg tror ikke, at det kan lade sig gøre at løse det her, uden at nogen vil opleve det som ubehageligt, siger Anne Vang.

Familierne kan godt forberede sig på ringere service og højere takster, selv om regnskabet først endeligt foreligger 5. februar, og de endelige spareforslag derfor endnu ikke kan meldes ud.

- Vi har forskellige muligheder. Vi kan prioritere anderledes i kommunen og tage penge fra andre områder til børnene. Vi kan også øge indtægterne ved at sætte forældrebetalingen op, vi kan reducere på vores service, og endelig kan vi bruge pengene på en smartere og bedre måde. Vi vil selvfølgelig helst det sidste, men vi kommer ikke uden om at afprøve alle mulighederne, siger Anne Vang til Berlingske.dk.

Hun orienterede i går medlemmerne af børne- og ungdomsudvalget om de blodrøde regnskabstal, og senere i dag får Økonomiudvalget besked.
Institutioner har brugt af opsparingen

Det aktuelle underskud er primært opstået, fordi institutionerne har brugt deres opsparede midler. Sidste år meldte daværende børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) ellers ud, at institutionernes opsparing på 74 mio. kroner skulle inddrages for at redde en del af det konstaterede merforbrug i 2009, der dengang var på næsten 200 mio. kroner.

Men tilsyneladende har truslen om at inddrage opsparingen sat en regulær indkøbsbølge i gang i institutionerne. I december og januar er det således "væltet ind" til børne- og ungdomsforvaltningen med regninger fra institutionerne, der har brugt opsparingen til at købe ind.

- Det at true med at inddrage institutionernes opsparing er nok ikke så smart. Vi kan se, at det ikke har virket efter hensigten, og det er nok ikke en vanvittig god økonomistyring, siger Anne Vang, der overtog børne- og ungdomsborgmesterposten 1. januar efter mange års svigtende økonomisk styring i den hårdtplagede forvaltning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik