Nyt flag vajer på Nordkystens strande - her er forklaringen

På Nordkysten har livredderne opsat et nyt flag, som skal øge sikkerheden yderligere for badegæsterne.

Foto: Nordkystens Livredningstjeneste

Hvis du hopper i bølgen blå langs de nordsjællandske badestrande denne sommer, skal du vænne dig til at kigge efter et nyt flag.

Nordkystens Livredningstjeneste har nemlig set sig nødsaget til at advare yderligere mod de usynlige farer, der kan lure under havoverfladen langs strandene.

Livredningstjenesten har selv opfundet det nye flag, som skal advare mod hestehuller og understrøm på de nordsjællandske badestrande.

- Vi sætter det nye understrøms-flag ud på stranden på det sted, der er risiko for revlehuller og understrøm. Så er de badende klar over, at man skal lade være at gå i vandet omkring flaget, siger cheflivredder John Mogensen fra Nordkystens Livredningstjeneste.

Sådan ser det nye flag, som advarer mod understrøm, ud. Foto: Nordkystens Livredningstjeneste

Kendt fænomen i Jylland

Det er ellers mest langs den jyske vestkyst, at de berygtede hestehuller opstår.

Men fænomenet kan ske på alle strande, hvor bølger bryder revler i vandet eller løber rundt om høfder, stensætninger og moler.

Tilmed har sommeren i år været præget af masser af blæst, hvor særligt vestlige vindretninger giver store bølger langs Nordkysten.

00:41 Luk video

Normalt er livredderen på stranden hver dag fra 10-18. Men det nye understrøms-flag bliver ikke taget ind, hvis der er revlehuller og understrøm, når livredderen går hjem.

Så bliver flaget stående på stranden, til advarsel for badegæster, som kommer efter åbningstid.

Fakta om Understrøms-flaget

  • Understrøm: Vi har valgt et ord, som almindelige mennesker kender, og som vi ved, de har respekt for.
     
  • Garanti: Når vi observerer et revlehul/understrøm, sætter vi flaget ud, Og vi kan også lade det stå ude natten over. Det er ikke en garanti, men en ekstra service. Man skal stadig tænke sig om, inden man hopper i havet.

Kilde: Nordkystens Livredningstjeneste

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik